20. marraskuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Eri yritysmuotojen verotuksellisia erityispiirteitä

Julkaistu 23.3.2016

  • Kari Alhola, KTM, Alhola Consulting Oy

Eri yritysmuotojen verotuksellinen edullisuus -artikkelisarjan ensimmäinen osa. Sarjan tavoitteena on luoda tiivistetty kokonais­kuva tyypillisempien pien- ja mikroyritysmuotojen osalta. Sarjassa ei tarkastella yrittäjäpuolisoita eikä paikoin pienyritykseksikin sopivaa osuuskuntamuotoista yritystä.

Toiminimen palkanmaksu- ja kaupankäyntirajoite

Toiminimessä ei ole mahdollista maksaa verotuksessa vähennyskelpoista palkkaa yrittäjälle, yrittäjäpuolisolle eikä omalle alle 14-vuotiaalle lapselle (EVL 16 § 1.). Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että palkanmaksua ei voida pitää esimerkiksi omistajayrittäjän verosuunnittelun keinovalikoimassa. Muissa yritysmuodoissa tämä on mahdollista. ..

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute