20. marraskuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Työyhteenliittymät kirjanpidossa ja verotuksessa

Julkaistu 16.8.2011


  • Turo Koila KHT, KTM, OTK KPMG Oy Ab

Työyhteenliittymänä pidetään kahden tai useamman elinkeinotoimintaa harjoittavan verovelvollisen muodostamaa yhteenliittymää, jonka tarkoituksena on ennalta sovitun projektin suorittaminen. Etenkin rakennusalalla on yleistä, että laajoja projekteja toteutetaan työyhteenliittymän muodossa. Työyhteenliittymän perustana toimii yhteistoimintasopimus.

Tyypillisiä työyhteenliittymän käyttötilanteita ovat suuret rakennus- ja tiehankkeet. Työyhteenliittymissä osakkaiden voimavarat yhdistetään sekä riskit ja voitot jaetaan. Joskus työyhteenliittymään lähdetään projektin vaativan aikataulun takia. Toisinaan myös saman konsernin sisällä muodostetaan työyhteenliittymiä, koska projektissa joudutaan hyödyntämään erilaisia osaamisalueita...

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute