20. marraskuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Vahingonkorvaukset arvonlisäverotuksessa

Julkaistu 22.3.2017


  • Merja Barck, OTK, Deloitte
    Petri Salomaa, arvonlisäveroasiantuntija, Deloitte

Vahingonkorvausta ei katsota vastikkeeksi tavaran tai palvelun myynnistä. Saadusta vahingon-korvauksesta ei siten aiheudu tilitettävää eikä maksetusta vahingonkorvauksesta vähennettävää arvonlisäveroa. Viimeaikainen oikeuskäytäntö ja uusi Verohallinnon ohjeistus muuttavat vahingonkorvauksen määritelmää ja aiempaa verotuskäytäntöä.

Tilitettävän arvonlisäveron määrä riippuu lähtökohtaisesti myyjän ja ostajan sopimasta vastikkeesta eli tavaran tai palvelun hinnasta. Myyjä saa kuitenkin vähentää veron perusteesta mahdolliset oikaisuerät kuten ostajalle annetut alennukset. Vahingonkorvaus puolestaan on arvonlisäverotuksen ulkopuolinen suoritus, jonka perusteella ei tule tilittää arvonlisäveroa eikä sitä myöskään voida käsitellä arvonlisäveron määrään vaikuttavana hinnan oikaisueränä...

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute