23. lokakuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Pien- ja mikroyrityksen tilinpäätökset: yhtäläisyydet ja erot

Julkaistu 22.3.2017


  • Jarmo Leppiniemi, professori

Kirjanpitolainsäädäntö uudistui viime vuonna nimenomaan pienten kirjanpitovelvollisten näkökulmasta. Nyt säännökset otetaan tehokäyttöön, kun kevään tilinpäätökset laaditaan niiden mukaan. Lue vielä viime hetken ohjeet.

Kirjanpitolain viimeisin uudistaminen tehtiin pienten kirjanpitovelvollisten näkökulmasta. Ei tosin kotimaisesta aloitteesta, mutta tilinpäätösdirektiivien kehitys huomioon ottaen. Suomalainen panos oli se, että huojennukset otettiin täysimääräisesti käyttöön silloinkin, kun direktiivissä olisi sallittu tiukempi kansallinen sääntely. Toisaalta uudistajat olivat vihkiytyneet ­IAS/IFRS-säännöstöön niin, että kirjanpitolakiin tuli useita viittauksia suoraan näihin periaatteisiin. Tämä oli tarpeetonta ja erityisesti pieniä kirjanpito­velvollisia hankaloittavaa. Ratkaisu oli poliittinen, sillä EU:n direktiivit eivät näitä muutoksia edellyttäneet. IAS/IFRS-säännöstön lähtökohtana ovat pörssiyhtiöille asetettavat vaatimukset,  kun taas EU:n tilinpäätössäännöstön muuttamisen lähtökohta oli tälle vastakkainen: pienet ensin...

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.

Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute