20. marraskuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Ostaja ulkomailta – riemu vai riski?

Julkaistu 18.5.2016


  • Sakari Oikarinen, Keski-Suomen Uusyrityskeskus ry

Monella ulkomaisella yrityksellä on strategisena tavoitteena kasvaa yritysostojen kautta. Suomalaisen myyjän on oivallettava oman yrityksensä rooli tässä kontekstissa – silloin kauppa varmimmin toteutuu ja onnistuu.

Ulkomaisia ostajia kiinnostavat suomalaisissa yhtiöissä samat asiat kuin missä tahansa muissakin yhtiöissä. Yritysosto on aina ostajayhtiön puheenvuoro toimialan ja kilpailutilanteen rakenteen muutoksiin suhteessa alalla toimiviin muihin yrityksiin. Yritys­ostot tehdään omistajalinjausten mukaisesti (strategiset tai kapasiteettiostot), ja silloin myös suomalainen yhtiö voi olla kiinnostava.  Myyjäyhtiön omistajan on hyvä muistaa, että ostajan suurin kiinnostus ei välttämättä kohdistu hänen yritykseensä, vaan tärkein  päämäärä on ostajayrityksen oman strategian toteuttaminen. Koska ostajayritykset ovat asettaneet tavoitteekseen kasvaa ostoilla, on tyypillistä, että myyjällä on tällöin vastassa ostajatahon yritysostojen ja -järjestelyjen ammattilaiset ja  hyvin tavoitteelliset menettelytavat. ..

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute