23. lokakuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Korkojen vähennysoikeus yritysverotuksessa

Julkaistu 18.5.2016


  • Seppo Penttilä, professori

Kun korkoja ja osinkoja käsitellään verotuksessa toisistaan poikkeavalla tavalla, on yrityksen rahoitus ja rahoitusrakenne myös verosuunnittelullinen kysymys.

Tuloverotus on nettotulon verotusta. Tämän vuoksi yrityksen toiminnan rahoittamiseksi otettujen velkojen korot ovat olleet Suomessa samoin kuin muidenkin maiden verojärjestelmissä laajasti vähennyskelpoisia. Sen sijaan yrityksen omalle pääomalle maksettavaa korvausta ei Suomessa ja muuallakaan yleensä pidetä vähennys­kelpoisena. Oman pääoman sijoittaja saa korvauksen yrityksen voitosta vasta verojen jälkeen. Korkoa ja osinkoa käsitellään siis maksajayrityksen verotuksessa toisistaan poikkeavalla tavalla, mutta niitä käsitellään myös tulon saajan verotuksessa eri tavoin. Korko on saajalleen täysimääräisesti veronalaista tuloa, mutta osingon verotus on hyvin vaihtelevaa. ..

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.

Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute