23. lokakuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset velvoitteet – mitä vaaditaan?

Julkaistu 23.8.2017


  • Terho Nevasalo, osakas, teknologiaryhmä, HPP Asianajotoimisto Oy
    Ella Parviainen, associate, teknologiaryhmä, HPP Asianajotoimisto Oy

Tilisanomissa 3/2017 käsittelimme uudistuvan EU:n tietosuoja-asetuksen yleisiä piirteitä ja sitä, mitä pitää ottaa huomioon asetuksen tuloon valmistautumisessa. Tässä jatko-osassa tarkastelemme vastuita ja velvoitteita, jotka tulee ottaa huomioon sekä rekisterinpitäjän ja henkilötietojen käsittelijän sisäisessä liiketoiminnassa että näiden välisissä sopimuksissa.

EU:n tietosuoja-asetus luo vastuita ja velvoitteita, jotka tulee ottaa huomioon sekä rekisterinpitäjän ja henkilö­tietojen käsittelijän sisäisessä liiketoiminnassa että näiden välisissä sopimuksissa. Koska tilitoimiston ja tämän asiakkaan väliseen liiketoimintaan sisältyy lähtökohtaisesti aina henkilötietojen käsittelyä, tilitoimisto on osapuolten välisessä suhteessa henkilötietojen käsittelijä ja tilitoimiston asiakas on rekisterinpitäjä. Tietosuoja-asetus tuo uusia vaatimuksia henkilötietojen käsittelyä koskeviin palvelusopimuksiin sekä siihen, miten palveluun rekisteröidyn henkilön oikeudet tulee toteuttaa. ..

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.

Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute