23. lokakuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Avoimesta yhtiöstä ja kommandiittiyhtiöstä annetun lain muutos – huomioita yhtiömiesten keskinäisistä suhteista

Julkaistu 23.5.2017


  • Ville Pönkä, OTT, siviili- ja kauppaoikeuden dosentti, VT

Henkilöyhtiöitä eli avoimia yhtiöitä ja kommandiittiyhtiöitä sääntelevää lakia avoimesta yhtiöstä ja kommandiittiyhtiöstä päivitettiin vuoden 2016 alussa. Artikkelissa esitetään huomioita yhtiömiesten keskinäisistä suhteista kyseisen lakiuudistuksen valossa.

Henkilöyhtiöitä eli avoimia yhtiöitä ja kommandiitti­yhtiöitä sääntelee laki avoimesta yhtiöstä ja kommandiittiyhtiöstä (”AKL”). Kyse on lähes 30 vuotta vanhasta laista, eli muihin yhteisölakeihin verrattuna säännöstö on varsin ikääntynyt. Vertailun vuoksi mainittakoon, että esimerkiksi nykyinen osakeyhtiölaki tuli voimaan vuonna 2006 ja osuuskuntalaki vuonna 2013. Nyt myös AKL:a on päivitetty vastaamaan modernin yritystoiminnan tarpeita. Sanotut muutokset tulivat voimaan vuoden 2016 alussa...

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.

Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute