26. huhtikuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Viekö tekoäly työpaikkamme?

Julkaistu 22.3.2017


  • Elina Hiltunen, futuristi, KTT, DI

Todennäköisesti kyllä, mutta lohdutuksena: ei ihan vielä. Fyysiset robotit eivät tule istumaan toimistotyöntekijän tieto­konepöydän äärelle, mutta virtuaali­robotit tullevat viemään yhä useammalta asiantuntijalta työpaikan.

Disneyn Wall-E-elokuva kertoo roskienlajittelurobotin elämästä tulevaisuudessa. Tuossa ajassa ihmiset asuvat avaruusaluksella, sillä maapallo on saastunut, ja elämä siellä on mahdotonta. Robotit on valjastettu tekemään ihmisten työt ja ihmisten tehtäväksi on jäänyt vain aluksella chillailu. Itse asiassa ihmisistä on tullut niin laiskoja, että he makaavat itsestään liikkuvilla tuoleilla, jotka vievät heitä paikasta toiseen. ..

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.
Antti Soro
Antti Soro | 22.3.2017

Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute