CTA Paikka
CTA Paikka

Oscarin sähköinen taloushallinto minimoi integraatiot

Oscar Softwaren liiketoiminta-alusta minimoi tarpeet taloushallinnon integraatioille, koska eri toiminnot ovat yhdessä järjestelmässä ja tiedot kulkevat toiminnosta toiseen automaattisesti. Oscarin ulkopuolisiin järjestelmiin, kuten pankkiin, palkanlaskentaan ja perintäpalveluihin on rakennettu hyödylliset rajapinnat.
23.8.2019 Oscar Software Oy Kuva iStock

Oscar Liiketoiminta-alustalla taloushallinto, toiminnan- ja tuotannonohjausjärjestelmä ja verkkoliiketoiminta keskustelevat keskenään reaaliaikaisesti. Kun jokin tieto syötetään kerran Oscariin, tiedot siirtyvät automaattisesti järjestelmän kaikkiin tarvittaviin toimintoihin. Kattava kokonaisuus sisältää myös tarvittavat liiketoimintapalvelut.

– Liiketoiminta-alustamme idea on, että asiakasyrityksen toiminnot ovat yhdessä järjestelmässä. Kun ohjelma on yhtä ja samaa, tietoja ei tarvitse siirtää ja integraatiot voidaan minimoida. Taloushallinnossa emme siirrä myyntilaskuja laskutusjärjestelmästä reskontraohjelmaan tai ostolaskuja niiden kierrätysjärjestelmästä ostoreskontraohjelmaan, vaan myyntilaskut näkyvät automaattisesti myyntireskontrassa ja ostolaskut ostoreskontrassa, kertoo Talouden konsultointi -liiketoimintayksikön vetäjä Terhi Kopponen Oscarilta.

Myös Oscar BI -raportointityökalu on kiinteä osa Oscar Liiketoiminta-alustaa, eikä integraatioita tarvita.

– Oscar BI hakee järjestelmästä tarvitsemansa tiedot raporteille ja muodostaa visuaalisia ja porauduttavia näkymiä, joita asiakasyrityksemme käyttävät johtamisen ja suunnittelun tukena, kertoo Business Intelligence -liiketoimintayksikön päällikkö Veli-Antti Riihimäki Oscarilta.

Oscar Talousosaston® ratkaisuissa miltei kaikki toiminnot ovat sähköistä taloushallintoa yhdessä järjestelmässä. Muun muassa matkalaskut tehdään liiketoiminta-alustalla, ja tiedot siirtyvät automaattisesti kaikkiin tarvittaviin toimintoihin. Myös ostokuitit saadaan ilman integraatiota Oscarin järjestelmään Oscar Piikki -mobiilisovellusta käyttäen.

– Käyttäjä ensin valokuvaa ostokuittinsa kännykällä, täyttää sitten tarvittavat tiedot sovellukseen ja lopuksi lähettää kuitin sovelluksella Oscariin, Kopponen kertoo.

Vuoden 2019 lopulla Oscar Piikistä valmistuu entistä automaattisempi versio, jossa kuitit tiliöityvät mobiilisovelluksesta suoraan kirjanpitoon, ilman että kirjanpitäjän tarvitsee lukea kuittia tositteeksi.

 

Oscarin tekemä pankki-integraatio säästää aikaa huomattavasti

Oscarin järjestelmästä tehdään integraatioita ja rajapintoja sen ulkopuolisiin järjestelmiin. Oscarin rakentama pankki-integraatio on rajapinta, joka tekee erillisen pankkiohjelman käyttämisen tarpeettomaksi. Lähes jokainen Oscarin uusi asiakas ottaa pankki-integraation käyttöön, koska se säästää aikaa huomattavasti.

– Pankki-integraation avulla aineistoa ei tarvitse enää koota levynkulmalle odottamaan erilliseen pankkiohjelmaan viemistä eikä aineistoja tarvitse lähettää pankkiohjelmalla. Kun käyttäjä tekee Oscarissa esimerkiksi verkkolaskuaineiston tai maksuaineiston, aineisto lähtee automaattisesti suoraan siihen pankkiin, jonka käyttäjä on valinnut. Mitään pankkiohjelmaa ei tarvita, Kopponen sanoo.

Pankki-integraatiossa voidaan myös ajastaa halutut toiminnot siten, että esimerkiksi joka aamu kaikki eri pankeista saapuneet aineistot luetaan automaattisesti sisään järjestelmään.

– Yrityksellä on näin koko ajan taloustilanne ajan tasalla. Tiedetään mikä kassan tilanne oikeasti on, Kopponen sanoo.

Rajapinnoilla tehdään yhteyksiä Oscarin ulkopuolisiin järjestelmiin

Oscarin asiakkailla on vakiona käytössään rajapinnat muun muassa Accountorin palkka- ja HR-järjestelmä Mepcoon sekä Intrumin ja Ropo Capitalin perintäpalveluihin. Integraatio voidaan rakentaa myös asiakkaan omiin erityisjärjestelmiin.

– Oscarista saa Mepcoon liittymän kautta matkalaskut, työajanseurannan, tunnit, poissaolot, lomat, käytännössä kaiken palkanlaskentaan liittyvän materiaalin, Kopponen kertoo.

– Ja kun palkat on maksettu, kirjanpitomateriaali saadaan suoraan Mepcosta Oscarin kirjanpitoon, hän lisää.

Rajapinnat Intrumiin ja Ropo Capitaliin toimivat siten, että käyttäjän ei tarvitsee kirjautua perintäyhtiön omaan järjestelmään, vaan Oscarissa on jokaisen laskun kohdalla perintään-valintaruutu. Sitä klikkaamalla saa lähetettyä laskun tiedot sähköisesti suoraan Intrumin tai Ropo Capitalin järjestelmään, ja perintä alkaa.

Ropo Capitalin rajapintaan on lisäksi tehty perinnän tila -niminen toiminto, josta jokaiselle laskulle päivittyy tieto, missä vaiheessa perintä on ja mitä toimia perintätoimisto on laskun eteen tehnyt. Kummankin perintäyhtiön rajapinnassa päivittyvät tiedot täysin automaattisesti, kun asiat etenevät.

– Perityt rahat tulevat pankki-integraation kautta tilisiirtona kyseiselle laskulle ja tiedot päivittyvät automaattisesti myös myyntireskontraan, Kopponen sanoo.

Asiakkaiden toivomat integraatiot, rajapinnat ja toiminnot tulevat valmistuttuaan pääsääntöisesti kaikkien Oscarin asiakkaiden saataville. Näin hyvistä ideoista ja toteutuksista hyötyvät kaikki.

Lue lisää:

TeknologiaUusimmat Artikkelit
Katso kaikki