Sähköisen laskutuksen eurooppalainen standardi

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Janne Fredmanin erityisalana on taloushallintojärjestelmien tuotekehitys.
15.9.2022
Janne Fredman
Janne Fredman johtava asiantuntija, Taloushallintoliitto

Laskutamme valtiota ja joudumme jossain vaiheessa tekemään heille eurooppalaisen standardin mukaisia verkkolaskuja. Mitä eurooppalaisen standardin mukainen verkkolaskutus vaatii meiltä laskuttajana?

Vastaus:

Ensinnäkin teidän täytyy varmistaa, että laskutusohjelmistossanne on valmius tuotta Finvoice- tai TEAPPSXML-verkkolaskustandardien versioita 3.0 Vanhemmilla versioilla, ette voi antaa kaikkia standardin vaatimia tietoja. Huomaa kuitenkin, että eurooppalaisen standardin pakolliset tiedot (vaikka arvonlisäverokoodi tai tuotteen mittayksikkö) eivät ole pakollisia 3.0 versioissa, vaan laskutusohjelmiston automatiikan tai laskuttavan ihmisen pitää nämä laskulle tuottaa. Saat hyvän kuvan Tilisanomista https://tilisanomat.fi/teknologia/valtio-vauhdittaa-verkkolaskutusta

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Kysymykset voi toimittaa sähköpostilla: asiantuntijat@taloushallintoliitto.fi.

Katso kaikki