Tili- ja veropäivät:
Lama ei latistanut alan suurtapahtumaa

Taloushallinnon ammattilaisten vuoden päätapahtuma, Tili- ja veropäivät
keräsi Helsinkiin 1 200 alan huippuammattilaista. Osallistujamäärä nousi tiukasta taloustilanteesta huolimatta viimevuotiselle tasolle. Taloushallintoliiton tammikuinen suurtapahtuma järjestettiin nyt jo 42. kerran.
10.3.2009

Maarit Seeling

Taloussuhdanteet heittelevät; mitä se merkitsee taloushallinnon ammattilaisten työssä? Mitä päivitettävää on tilinpäätöksissä? Mitä uusia käytäntöjen yritysverotuksen siirtyminen verotileille tuo alan ammattilaisten arkeen? Miten yrityksen eri rahoitusvaihtoehtoja tulisi tarkastella? Entä mitkä seikat painavat vaakakupissa yrittämisen muodon valinnassa?

Muun muassa näihin kysymyksiin haettiin vastauksia Finlandia-talossa 19.–20.1.2009 vietetyillä Tili- ja veropäivillä. Teemapäivien luennoilla käsiteltiin tärkeimpiä teemoja, joista alan parhaiden ammattilaisten on juuri nyt oltava selvillä. Ajankohtaiset aiheet vetivät luentosalin täyteen tiedonjanoisia kuulijoita kerta toisensa jälkeen.

Luennoitsijoiden tarjoamien tietopakettien lisäksi osallistujilla oli tilaisuus päivittää osaamistaan Finlandia-talon yläaulan Tietotorilla, jossa 25 taloushallinnon yhteistyökumppania esitteli viimeisintä tarjontaansa ja palveluitaan

 

Ajankohtaisluentoja ja ajatustenvaihtoa

Tili- ja veropäivät ovat perinteisesti tarjonneet osallistujille virallisen ohjelman lomassa mahdollisuuden myös kollegojen tapaamiseen ja epäviralliseen näkemysten vaihtoon. Ajankohtaisluennot vetivät kerta toisensa jälkeen salin täpö täyteen kuulijoita.

Tämänvuotisilla Tili- ja veropäivillä esittelivät näkemyksiään muun muassa Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Pasi Holm, joka valotti suomalaisten yritysten hengissäselviämisoppeja laman kurimuksessa, Verohallituksen pääjohtaja Mirjami Laitinen, joka raotti verotilin mysteerejä ja näkemyksiä sen uusiin käytäntöihin, ja arvonlisäveroasiantuntija Petteri Salomaa Deloitte & Touche Oy:stä, joka selvitti yritysjärjestelyjen ja arvonlisäverotuksen säännöksiä ja niihin liittyviä käytännön sudenkuoppia.

Ajankohtaisista aiheista luennoineet huippuammattilaiset saivat Tilisanomien pikagallupissa tilaisuuden osallistujilta varauksettoman kiitoksen.

– Yritysten verotilit on sen verran uusi asia, että siitä ei ole vielä kovin paljoa tietoa. Ehkä sen takia se kiinnosti tällä kertaa eniten, Sanna Karvonen siilinjärveläisestä Tili- ja Notariaattipalvelu Ti-Ma Ky:stä.

Yhtiön toimitusjohtaja ja perustaja Maija Liisa Tikkanen kertoi Ti-Man asiakaskunnan koostuvan ympäri maata sijaitsevista yhden hengen yrityksistä useita kymmeniä työllistäviin. Ti-Man asiakaskuntaan kuuluu myös yksityishenkilöitä.

– Tässä vaiheessa en ole vielä kuullut kaikkia luentoja, joten on vaikea arvioida, mikä esityksistä nousisi anniltaan kärkeen. Tietoa olemme joka tapauksessa tulleet tänne hakemaan. Meillä on pitkät perinteet Tili- ja veropäiville osallistumisesta, jo pitkälti toistakymmentä kertaa tapahtumaan osallistunut Tikkanen sanoi.

Toimitusjohtaja Lasse Vänttinen Etelä-Suomessa toimivasta tilitoimistoketju eTilipalvelut Oy:stä ja talousjohtaja Matti Rantala liikkeenjohdon konsultointipalveluita tarjoavasta espoolaisesta Keele Invest Oy:stä painottivat tapahtuman merkitystä tapaamisfoorumina. Ajatustenvaihtoa kollegojen kanssa sen enempää kuin mahdollisuutta muiden alan toimijoiden tapaamiseen ei heidän mukaansa pidä vähätellä.

– Tapaamiset ovat yksi keino myös tietojen päivittämiseen, miehet totesivat.

Luentoaiheista myös Matti Rantalaa oli kiinnostanut erityisesti yritysten uusi verotilijärjestelmä.

– Parasta tässä tapahtumassa on ajantasaisuus, Lasse Vänttinen tiivisti.

YleisetUusimmat Artikkelit
Katso kaikki