Tili- ja Veropäivät lähestyy – tule mukaan Finlandia-talolle!

Taloushallinnon ammattilaisten vuoden ehdoton päätapahtuma Tili- ja Veropäivät tulee taas tammikuussa. Alansa huippuasiantuntijat esiintyvät maanantaina 21.1. ja tiistaina 22.1. suuressa Finlandia-salissa. Ilmoittaudu 18.12.2018 mennessä, niin saat hinnasta roiman alennuksen!
28.11.2018 Kuva iStock

Finlandia-talo täytyy tammikuun talvipäivinä taloushallinnon asiantuntemuksesta. Maanantaina 21.1. Taloushallintoliiton toimitusjohtaja Antti Soron tervetuliaissanojen jälkeen seminaarin avaa toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä.

Aamupäivän aikana pureudutaan tilinpäätöksen ajankohtaisiin asioihin KLT, ekonomi Leena Rekola-Niemisen johdolla. Hän käy läpi KILAn merkittävimpiä lausuntoja, perustajaurakointia, pitkävaikutteisia menoja ja vuokria poistoaikoineen sekä verojen täsmäyttämistä OmaVeron kanssa.

KLT, KTL Risto Walden jatkaa opastamalla, miten luodaan oikea ja riittävä kuva tilinpäätöksestä yhdessä asiakkaan kanssa. Walden kertoo, millaisilla toimintamalleilla ja prosesseilla varmistetaan yrityksen liiketoiminnan ja taloushallinnon vuorovaikutus tilinpäätöksen laatimisessa. Hän esittelee myös aktivoitujen erien tulo-odotusten varmistamista vuosittain sekä rakennus- ja ohjelmistoalojen erityispiirteitä.

Maanantai-iltapäivä jatkuu tiiviisti tilinpäätöskysymysten parissa

Herkullisen luomulounaan jälkeen keskitytään tilinpäätösanalyysiin tilinpäätösinformaation täydentäjänä. BSH Partnersin toimitusjohtaja Mikko Hollman kertoo, miten kirjanpitolain muutos vaikuttaa analyysiin ja ketkä analyyseja ylipäätään tarvitsevat. Hänen esityksestään selviää myös, mitkä ovat tilinpäätöksen keskeiset oikaisut analyyseja varten ja tärkeät tunnusluvut rahoittajan kovenanttien kannalta.

Seuraavaksi Talenomin KLT, kirjanpidon johtava asiantuntija Juuli Ahosola ja PRH:n lakimies
Franck Mertens tekevät selkoa rakenteisesta tilinpäätöksestä – mitkä ovat sen hyödyt, vaikutukset muun muassa tilikarttaan ja millainen on tilinpäätöksen julkistamisprosessi.

KHT Jussi Savio neuvoo, miten pöytäkirjat laitetaan kuntoon tilinpäätöksen juridiikan näkökulmasta. Savion johdolla paneudutaan muun muassa yrityksen hallintoelinten vastuuseen tilinpäätösratkaisuista, aktivoitujen menojen tulo-odotuksiin ja poistosuunnitelmaan, tilinpäätöksen hyväksymiseen osingonjakoehdotuksineen sekä varojenjakoon.

Entä mitä hyötyä tekoäly tuo kirjanpitoon? Sitä puidaan Accountor Finagon CTO Lauri Lehtosen esityksessä iltapäivällä.

Maanantain seminaaripäivän päätteeksi jaetaan KLT-kirjat uusille KLT-asiantuntijoille.

Tiistaina pohditaan tulevaisuuden näkymiä paneelikeskustelussa

Tiistaina 22.1. aamu alkaa Taloushallintoliiton johtavan veroasiantuntijan Markku Ojalan katsauksella tuloverotuksen ajankohtaisiin asioihin, ennen kaikkea tulolähdejaon poistumiseen sekä yritysverotuksen yrityskohtaiseen valmistumiseen.

KTM, veroasiantuntija Marko Ojala KPMG:stä johdattaa meidät tämän jälkeen arvonlisäverotuksen haastavimpiin kysymyksiin, vähennysoikeuteen ja terveyden- ja sairaanhoidon arvonlisäverokysymyksiin.

Kirjanpitolautakunta varapuheenjohtaja Anders Tallberg käy läpi KILAn menetelmäyleisohjetta, muun muassa miten uudistunut kirjanpitolainsäädäntö ja uusi yleisohje ovat muuttaneet menettelyjä ja tapahtumien tosittamista, kirjanpidon laatimista, kirjanpitoaineistoa ja sen säilyttämistä.

KLT, KTM Tapio Tikkanen luo katsauksen yhtiön omien osakkeiden hankinnasta, mitätöinnistä ja luovutuksesta. Selville tulee, miten niitä käsitellään kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä, millaisia tuloverokysymyksiä hankintaan liittyy ja mitä asioita sukupolvenvaihdostilanteissa tulisi huomioida.

Vero-oikeuden professori Heikki Niskakangas Aalto-yliopistosta kertoo, millaisista veroteemoista vaalivuonna keskustellaan yritysverotuksen osalta.

Taloushallintoliiton johtavan asiantuntijan Janne Fredmanin katsauksessa saamme selville iltapäivällä, miltä näyttää taloushallinnon automaation nykytila ja tulevaisuus.

Tiistain seminaaripäivä päättyy paneelikeskusteluun, jossa pohditaan, mitä taloushallinnon ammattilaisilta odotetaan tulevaisuudessa. Keskustelun vetäjänä on Talenomin talous- ja henkilöstöjohtaja Antti Aho.

T&V Partyilla rentoudutaan

Maanantain tiiviin seminaaripäivän jälkeen nautimme rennosta ohjelmasta, iloisesta seurasta ja hyvästä ruoasta Vanhalla ylioppilastalolla klo 19–24. Esiintymislavalle nousee upea Irina, joka on yksi kotimaisen poprockin energisimmistä ja monipuolisimmista kiintotähdistä. Irina tuli viimeistään Vain elämää -ohjelmasta tutuksi vahvoista tulkinnoistaan kaikille suomalaisille.

Ilmoittaudu 18.12. mennessä!

Ilmoittaudu 18.12.2018 mennessä, niin saat hinnasta roiman alennuksen: Ilmoittautuminen

 

YleisetUusimmat Artikkelit
Katso kaikki