Toimi­nimi­yrittäjät voivat jatkossa maksaa verkko­laskulla myös jäännös- ja ennakko­veron

24.11.2023 Kuva iStock

Jos toiminimiyrittäjällä (liikkeen- tai ammatinharjoittajalla) on verkkolaskuosoite, hän voi jatkossa maksaa verkkolaskulla sekä kiinteistöveron että ennakko- ja jäännösveron. Verkkolaskulla voi maksaa ennakko- ja jäännösveron erät, joiden eräpäivä on 1.1.2024 jälkeen. Aiemmin toiminimiyrittäjät pystyivät maksamaan verkkolaskulla vain kiinteistöveron.

Jos toiminimiyrittäjän verkkolaskuosoite on Tieken verkkolaskuosoitteistossa, Verohallinto saa siitä tiedon automaattisesti ja lähettää veroista verkkolaskun. Verkkolaskua ei siis tarvitse erikseen tilata Verohallinnolta. Alla Verohallinnon täsmentävää ohjeistusta.

Jos olet aiemmin kieltänyt verkkolaskujen lähettämisen OmaVerossa, mutta haluaisit nyt saada ennakko- ja jäännösverosta verkkolaskun, poista kielto OmaVeron Asiakastiedot-välilehdeltä. Huomaa, että verkkolasku tulee sen jälkeen myös mahdollisesta kiinteistöverosta.

Jos sinulla on verkkolasku käytössä ja sinulla on vuoden 2023 jäännösveron toisen erän eräpäivä 1.1.2024 jälkeen, saat toisesta erästä automaattisesti verkkolaskun. Huomaa, ettei tietoa verkkolaskusta lue silloin verotuspäätöksellä tai tilisiirtolomakkeella.

PS. Tieken verkkosivuilta löydät muutakin hyödyllistä verkkolaskutukseen liittyvää tietoa kuin vain verkkolaskuosoitteet.

Voit tarkastaa eri laskutusohjelmistojen valmiudet eurooppalaisen standardin mukaiseen verkkolaskutukseen kätevästi Tieken sivulla. Kiitos Tieke ry:lle ja erityisesti Timo Simellille!

NostotUusimmat Artikkelit
Katso kaikki