CTA Paikka
CTA Paikka

Urmas Viilunk: Varo verottajan silmänkääntötrikkiä!

Viime kevään Putous-voittaja Urmas Viilunk vietti koronakaranteeniaikaansa tiukasti vaatehuoneessaan ja jatkoi auliisti taloushallinnon neuvojen jakamista etäpalavereiden kautta.  Viilunkin ”taustahahmo”, näyttelijä Mikko Töyssy pitää taiteilijan kirjanpitäjältään saamaa tukea ja neuvoja tärkeänä byrokratiaviidakossa selviytymiseen. 
25.8.2020

Urmas Viilunk, liikemies ja taloushallinnon asiantuntija

Kuvat: Numi Nummelin.

1. Hei Urmas. Kuulin, että siirryit korona-ajaksi etäkonttoriin. Miten työt sieltä käsin sujuivat?

– Tere tere. Oike hyvin meni. Ma siirryin 1,5 neliön vaatehuoneeseen vapaehtollinen karantteeni ja tilasin hengittelemissuojami yhteltä mun asiakkalt. Mä en voi sano oikea nimi, mutta sanotan vaikka Sanni Ormaste.

2.  Urmaksen etäkonttorin voi tilata osallistumaan yrityksen etäpalaveriin. Millaisia neuvoja olet heille antanut?

– On ollu oike onnistelemiset palaver mone yritykse kans. Ma olen sanonut kaikil yrityksil, että nut kannatta tehtä pitkän matkan suunnitelma. Pitä eka 4 vuotta liikevoitto nollassa ja sit viidentenä vuonna sa voit soitta verottajal, etta nut ma voin alka maksa vero. Mutta vain vähän.

3. Tämä julkaisu on suunnattu talousalan kollegoillesi. Mitä terveisiä haluaisit heille tässä tiukassa tilanteessa lähettää?

– Kyl ma halun sanoa, että kun o palju puhetta ollu alvist, että yritykset saa valtiolta alveja takaisin päin. Niin älkä menkö se ansa. Se on vain verottaja silmäkääntötrikki. Alvi pitä maksa aina!

Mikko Töyssy, näyttelijä

1. Teet työtäsi osakeyhtiön kautta. Miksi näin ja miten hoidat yrityksesi taloushallintoa?

Perustin ensin toiminimen vuonna 2014, mutta huomasin jossain vaiheessa, että laskutus onnistuu helpommin osakeyhtiön kautta ja osakeyhtiömuoto helpottaa muutenkin käytännön asioiden hoitamista. Olen ulkoistanut taloushallintoni kirjanpitoyritykselle. Heiltä saan asiantuntemusta ja voin kysyä kaikkea, mitä en itse ymmärrä. Erityisesti heistä on apua veroasioissa, kuten vähennyksissä.

2. Taiteilijan työt ja tulot vaihtelevat ja taloushallinnon pitää joustaa sen mukana. Millaista tukea saat kirjanpitäjältäsi?

Olen joutunut kyselemään välillä hyvinkin tyhmiä kysymyksiä. Taloushallinto ja verotus on niin byrokraattinen maailma, että haluan varmistaa heiltä kaiken. Itsekseni saattaisin vahingossa tehdä jotain todella typerää ihan vain tietämättömyydestä.

KoulutusliiteUusimmat Artikkelit
Katso kaikki