Tilinteon hetki

7.12.2016
Juha Ahvenniemi
Juha Ahvenniemi

Useimpien yritysten tilikausi on päättymässä vuoden lopussa. ­Vuodenvaihde merkitsee monille tilinpäättäjille yhden työ­rupeaman alkua ja tilinteon hetkeä, jolloin tilinpäätökset on saatava valmiiksi muutaman kuukauden aikana.

Tilisanomien joulukuussa julkaistu Tilinpäättäjän tieto­paketti on tehty tilinpäättäjien avuksi. Olemme julkaisseet tilinpäättäjän tietopakettia yli 20 vuoden ajan, ja se on tutkitusti arvostettu ja käytetty osa Tilisanomia – todellinen ammattilaisen työkalu. Kiitos tästä kuuluu paketin laatijoille: KTH Seppo Laineelle, KLT Maire Määtälle sekä Juhani Rönkolle. Lämmin kiitos asiantuntevasta työstänne!

Uudistettua kirjanpitolakia sovelletaan tilinpäätöksiin ensimmäistä kertaa laajemmin tämän vuoden lopussa päättyvällä tilikaudella. Tilinpäättäjät ovat ahkerasti perehtyneet uuden lain sisältöihin ja vaatimuksiin.

Tilikauden loppu ja uuden alkaminen merkitsevät aina taitekohtaa niin kirjanpitäjälle kuin yrityksellekin. Vanha tilikauden viimeiset tapahtumat viedään kirjoihin ja kansiin ja tilit päätetään. Uuden kauden alussa tilit avataan tyhjille sivuille uusien tapahtumien kerryttämistä varten. 

Myös omassa työssäni Tilisanominen päätoimittajana sekä Taloushallinto­liiton toimitusjohtajana olen nyt taitekohdassa, kun siirryn eläkkeelle. Vuonna 1999 alkanut työ alkaa olla merkittynä kirjoihin ja kansiin. 

Tilisanomat on noussut lukijatutkimuksissa vuosi vuodelta yhä arvostetummaksi ammattilehdeksi, joka keikkuu kärkisijoilla jopa kaikkien eri toimialojen ammatti­lehtien vertailussa. Olemme tästä erittäin ylpeitä. Asema velvoittaa lehden toimitusta huolehtimaan siitä, että lehti palvelee lukijoidensa tarpeita yhtä laadukkaasti jatkossakin.

Tavoitteena on, että lehden jokainen numero on yhtä monipuolinen ja laadukas yritystalouden ja laskennan tietopaketti.  Haluamme palvella 22 000 vaativan lukijamme tarpeita mahdollisimman hyvin huolellisesti valituilla ajankohtaisilla teemoilla.

Toivotan onnea ja menestystä lukijoillemme. Samalla toivotan onnea myös Tilisanomien uudelle päätoimittajalle, Antti Sorolle. Antoisia lukuhetkiä lehden ajankohtaistan sisältöjen parissa! 

P.S. Tilinpäättäjän tietopaketti on uudistuneen kirjanpitolain mukainen. Jotta kaikki tieto saatiin mukaan, on tietopaketissa aikaisempiin vuosiin verrattuna 30 sivua lisää asiaa! 

PääkirjoitusUusimmat Artikkelit
Katso kaikki