Jäähdyttelijät älkööt vaivautuko

25.8.2020
antti
Antti Soro Taloushallintoliiton toimitusjohtaja

Lopetan Taloushallintoliitossa syyskuun alussa ja siirryn samalle toimialalle, osakkaaksi ja johtoryhmän jäseneksi yhdistyksen jäsenyritykseen. Vanhoille kavereilleni, jotka ihmettelivät, miksi luovun leppoisasta eläkevirasta liitossa, perustelin tarvetta siirtyä takaisin oikeisiin töihin. Kun poikani kuuli isin vaihtavan työpaikkaa, kysyi hän ensimmäiseksi, onko siellä uudessa työpaikassa Playstation? Kuulemma äidin vanhalla työpaikalla IT-alalla oli, eikä hän oikein vieläkään ymmärrä, miksi äiti vaihtoi sieltä pois. Pari kollegaani yritti vaikuttaa päätöksentekooni pelottelemalla minua toimialan kovasta työtahdista ja busineksen raadollisuudesta taloushallintoalalla. Heille sanoin syyksi haluni siirtyä sanoista tekoihin.

Valehtelisin, jos en myöntäisi, että työpaikan vaihtaminen jännittää. Mutta enemmän kuin vaihtaminen jännittää, minua pelottaa olla samassa, tutuksi ja turvalliseksi muuttuneessa positiossa liian pitkään. En halua päätyä tilanteeseen, jossa huomaan innostukseni laantuneen, motivaationi laskeneen ja ympärilläni olevan tästä lamaantunut organisaatio.

Taloushallintoliiton uuden toimitusjohtajan haku on käynnissä. Jos sinulla on tunteenpaloa, näyttämisenhalua, motivaatiota ja kykyä viedä yhdistyksemme seuraavalle tasolle, laita hakemus sisään ja hyppää mukaan prosessiin. Vajaassa neljässä vuodessa saimme yhdessä paljon aikaiseksi, mutta lupaan sinulle, ettei maailma ole vielä valmis. Taloushallintoliiton jäsenyritykset työllistävät nykyään yli kymmenen tuhatta työntekijää. Yhdistyksemme vaikuttavuus on henkilöstömäärällä mitattuna kasvanut puolitoistakertaiseksi reilun kolmen vuoden aikana.

Taloushallinnon työtehtävissä työskentelee Suomessa kymmeniä tuhansia ihmisiä. Jokainen heistä voisi olla Taloushallintoliiton jäsen. Asiakas- ja jäsentyytyväisyys ovat historiallisen korkeat ja taloudellinen tilamme vakaa, mutta tarjontamme on aivan liian kapea ollakseen relevantti viiden vuoden kuluttua. Liiketoiminnat tuottavat yhdistyksen budjetista enemmän kuin koskaan aiemmin ja olemme voineet alentaa jäsenmaksuja. Mutta vieläkin keräämme yhdistykseen ja säätiöön jäsenmaksuina ja KLT- ja PHT- ylläpitomaksuina yli miljoona euroa vuosittain. Tätä rahaa vasten meidän pitäisi pystyä tarjoamaan enemmän lisäarvoa.

Paljon on siis vielä varaa laajentaa jäsenkuntaa, kasvattaa yhdistyksen liiketoimintoja, terävöittää edunvalvontaa ja parantaa jäsenpalveluja. Helpot keinot on jo käytetty, joten sanon suoraan: jäähdyttelijät älkää vaivautuko. Jos sinulla on tunteen paloa toimialaa kohtaan ja riittävästi näyttämisen halua, olet jo puoliksi onnistunut tehtävässä!

PääkirjoitusUusimmat Artikkelit
Katso kaikki