Lapsi menee pesuveden mukana rahanpesun torjunnassa

13.1.2020
Knapsu
Knapsu

Tilitoimistokentältä kuuluu kummia. Tietyistä ulkomaista tulleiden ulkomaalaisten omistamat yritykset eivät enää saa pankkitilejä. Ja pitkään toimineiden yritysten tilejä suljetaan. Näitä ulkomaita ovat esimerkiksi Venäjä, Venäjä ja Venäjä. Ehkä myös Valko-Venäjä ja ilmeisesti myös Gruusia, Turkki, Kiina ja Afrikka. Tämä linjanmuutos on ollut hyvin nopea ja tapahtunut kattavasti kautta koko pankkikentän. Pankkien toiminta vaikuttaa koordinoidulta.

Olisiko niin, että kun pankit ovat mokanneet näyttävästi maineensa pesemällä Putinin kavereiden rahaa hyvällä katteella, niin ei enää kannata palvella sitä rehellistä venäläistä pienyrittäjää pienellä katteella. Onko niin, että panos-tuotossuhde ei ole riittävän hyvä huomioiden rahanpesulain noudattamiskustannukset? Nyt saa sitten se tavallinen imatralais-venäläinen siivousyrittäjä kärsiä, vaikkei olekaan Putinin judokavereita tai Lukašenkan laitahyökkääjiä.

Suomalaisista 25-39-vuotiaista miehistä 15 prosentilla on maksuhäiriömerkintä.

Ilmeisesti myöskään maksuhäiriömerkinnän saanut ei kelpaa enää pankin yritysasiakkaaksi, vaikka henkilöasiakkuuden avaamiseen on ilkeä lainsäätäjä pankin pakottanutkin. Suomalaisista 25-39-vuotiaista miehistä 15 prosentilla on maksuhäiriömerkintä. Auta armias, jos tällainen syntisäkki saa elämänsä järjestykseen ja perustaa yrityksen. Se on sitten käteiskauppaa tai maksu bitcoinilla. Helpottaa kummasti liiketoimintaa.

Suosittelen myös varomaan verosuunnittelua siirtämällä yhtiö Viroon. Siitäkin voi menettää pankkitilinsä Suomeen jääneissä yhtiöissä.

Eli tässä sitten rahanpesun torjunta Suomessa tehostuu! Yritykset pyörittävät maksuliikennettään yrittäjien henkilökohtaisten tilien kautta, kunnes pankki havaitsee tämän väärinkäytöksen ja laittaa tilin kiinni. Sitten se onkin vain käteiskauppaa, bitcoinia tai tili kyproslaiseen pankkiin. Tätäkö lainsäätäjä on tavoitellut?

Arvoisa Finanssiala ry! Te hehkutatte digitalisaatiota ja verkkolaskua. Miten se verkkolasku maksetaan käteisellä, kun pankkitiliä ei ole?

Arvoisa Verohallinto! Te haluatte digitalisoida Suomen taloushallinnon, jotta verovalvonta on tehokasta ja kustannustehokasta. Miten tämä kehitys palvelee teidän tavoitteitanne? Ja sulkekaa se China-Deskinne. Ei ne kumminkaan saa pankkitiliä!

Tässä ei ole mitään järkeä kansantaloudellisesti eikä inhimillisesti.

Taloushallintoliitto teki asiasta kyselyn, jonka tuloksia viedään päättäjille ja viestimille. Tässä tilitoimistoyrittäjien valikoituja terveisiä:

”Yrittäjäpariskunta on asunut ja toiminut Suomessa yli 20 v, nyt pankkitilit suljettiin eikä uusia saa avattua. Yritystoiminta jouduttiin lopettamaan.”

”En saa tiekunnalle avattua tiliä. Aikaisemmin olen saanut tiekunnille avattua tilin, mutta nyt pompotettiin useamman päivän ajan henkilöltä toiselle ja viimein eilen avasin omalle nimelle, jotta saan laskutettua osakkaita.”

”Yhtiön pankkitili on irtisanottu ilman sen kummempaa perustelua. Pankkihan­ ei tili­toimis­­tolle kerro irtisanomisen syytä mutta näissä tapauksissa, joita on ollut, on ollut kyseessä venäläisomisteinen yhtiö. Käytännössähän osakeyhtiön toiminta loppuu siihen.”

”Ongelma on aika laaja ja myös maksuhäiriömerkintä on estänyt tilin avaamisen. Olen ollut noin vuosi sitten yhteydessä­ kansanedustajaan ja esittänyt, että lainsäädäntöä pitäisi muuttaa sellaiseksi, että suomalaiselle yritykselle olisi pakko tarjota peruspankkipalvelut.”

”Meillä ollut haasteita venäläisten, kiinalaisten, afrikkalaisten ja maksuhäiriömerkinnän omaavien omistajien yrityksille avata pankkitili.”

Ja sulkekaa se China-Deskinne. Ei ne kumminkaan saa pankkitiliä!

NäkökulmiaUusimmat Artikkelit
Katso kaikki