Kumppanikolumni Kaupallinen yhteistyö: Heeros Oyj

Nyt päästään syvemmälle talouslukujen syihin!

Heeros integroi keväällä ohjelmistoperheeseensä Fuusor Oy:n Business Intelligence -ratkaisun. Talousdatan raportointiin, seurantaan, analysointiin ja budjetointiin suunniteltu ohjelmisto on nyt näyttänyt käytännössä, että numerot ovat kullanarvoisia.
3.12.2019
Tomi Ingerttilä Kumppanuusjohtaja, Heeros Oyj

Yritysjohdon kaipaama suurennuslasi

Asiakkaamme aloitti keväällä Fuusor-ohjelmiston pilottikäytön ja innostui ratkaisun tarjoamista mahdollisuuksista nähdä syvemmälle talouslukujen taakse. Tilitoimistoketju Paritilit Oy:n toimitusjohtaja Petri Lindgrenin mukaan yritysjohdon haasteena on ollut ymmärtää ja havaita talouslukujen sekä toiminnallisesti tärkeiden asioiden yhteys. Uuden raportointi- ja seurantaohjelmiston ansiosta liiketoiminnan tunnuslukujen mahdolliset poikkeamat ja kiinnostavat trendit on nyt helpompi huomata. Lindgrenin mielestä tärkeintä on kuitenkin se, että kun jotain havaitaan, osataan kysyä miksi näin on ja päästään hakemaan vastaukset syvemmältä lukujen takaa.

Ohjelmisto, joka jalostaa taloushallintoa

Fuusor on ohjelmisto, jolla taloushallinnon ammattilaiset voivat luoda erilaisia raportteja liiketoiminnan seurantaan, analysointiin, budjetointiin sekä asiakasviestintään. Tarvittavan datan haku voidaan automatisoida useista eri lähteistä ja jokainen yritys pystyy seuramaan juuri omalle liiketoiminnalleen merkityksellisiä tunnuslukuja.

Lindgrenin mukaan Fuusor onkin kirjanpitäjien sekä talousvastuussa olevien työkalu, joka auttaa näkemään myös taloushallinnon perustyön merkityksen. Raportoinnin ansiosta muun muassa kirjanpidon virheet on helppo nähdä ja korjata heti. Jos taas talousdata halutaan ottaa aidosti päätöksenteon avuksi, laadukkaiden raporttien kautta jopa tulevaa on mahdollista ennustaa entistä tarkemmin.

Ne pärjäävät, joilla on tietoa

Mielestäni Paritilit on hyvä esimerkki tilitoimistosta, joka kehittää itseään ennen kuin murroksessa oleva taloushallinto ja markkinat siihen pakottavat. Todennäköisesti kehitys nimittäin etenee yhä vahvemmin numerojohtamista kohti. Lindgrenin mukaan tiedon merkitys tilitoimistojen taloushallinnossa kasvaa kovaa vauhtia ja laadukas raportointi- ja analysointikonsepti antaa eväät osallistua asioiden kehittämiseen entistä paremmin. Tähän ajatukseen ja numeroiden viisauteen myös me Heeroksella uskomme.

KumppanikolumniUusimmat Artikkelit
Katso kaikki