Kumppanikolumni Kaupallinen yhteistyö: Accountor Finago Oy

Hyvä ohjelmisto ei yksin enää riitä tilitoimistoille

Modernit työvälineet ovat tilitoimistoissa tätä päivää ja sähköinen toimintamalli on toimialalla jo enemmän sääntö kuin poikkeus. Tilitoimiston työvälineitä valittaessa tehdään luonnollisesti vertailua eri ohjelmistojen teknisten ominaisuuksien ja toiminnallisuuksien välillä. Talouden kokonaisvaltaiseen hallintaan tarvitaan kuitenkin paljon muutakin kuin vain hyvä ohjelmisto.
25.8.2021
Pauliina Jaakkola Loyalty Building Team Lead, Accountor Finago Oy

Monipuolisinkaan taloushallinto-ohjelmisto ei tarjoa tilitoimistolle tarvittavaa hyötyä, ellei ohjelmiston käyttöön ole saatavilla nopeaa käyttötukea, kattavaa ohjeistusta ja perusteellista koulutusta. Siksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten ohjelmistokumppani auttaa alkuun ohjelmiston käyttöönotossa ja millaista koulutusta on tarjolla pitkin matkaa taitojen karttuessa ja tarpeiden kasvaessa.

Toimialan muutokseen liittyy myös se, että taloushallinto-ohjelmisto ei ole enää ainoastaan tilitoimiston työväline. Yhä enemmän prosessiin sisältyy asiakkaan ja tilitoimiston yhteiskäyttöä, jossa asiakas tallettaa kirjanpitoonsa liittyvät aineistot suoraan järjestelmään. Siksi tilitoimistonkin kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että valittava ohjelmisto on toimiva ja monipuolinen myös asiakkaiden näkökulmasta. Esimerkiksi kätevät mobiilisovellukset ja mutkaton tiedonsiirto asiakkaalta tilitoimistolle takaavat sen, että ohjelmiston käyttö on sujuvaa kummallekin osapuolelle.

Ohjelmistoissa on myös taloushallintoalalla siirrytty yhä enemmän ekosysteemiajatteluun. Yritysten tarpeet ja toiminta ovat niin moninaisia, että on epärealistista odottaa, että yksi ja sama ohjelmisto olisi riittävän monipuolinen ja kattava sellaisenaan kaikilla toimialoilla ja yrityskokoluokissa. Tästä syystä taloushallinto-ohjelmiston tarjoamat integraatiot ja rajapinnat ovat ratkaisevia, kun mietitään, kuinka hyvin jokin ohjelmisto palvelee erityyppisiä yrityksiä. Laaja kumppaniverkosto ja taitavasti rakennettu tietojen siirron sujuvuus eri ohjelmistojen välillä antaa mahdollisuuksia hyvinkin asiakaskohtaisien kokonaisuuksien räätälöimiseen – ilman että ohjelmiston käytettävyydestä täytyy tinkiä.

Taloushallintoalan muutos haastaa aivan uudella tavalla myös ohjelmistotalot, joilta vaaditaan entistä enemmän työkaluja myös kirjanpitorutiinien lisäksi tehtävän asiantuntijatyön tueksi. Parhaimmillaan taloushallinto-ohjelmiston oheispalveluina voi saada apua esimerkiksi sopimusten laadintaan, asiakkaiden rahoitustarpeisiin, tiedolla johtamiseen, perintään, johtoryhmätyöskentelyyn ja talousjohtamiseen.

Siksi ohjelmistokumppanin valinnassa kannattaa vertailla laajemminkin sitä kokonaistarjontaa ja lisäarvoa, jota eri ohjelmistot pystyvät tilitoimistoille tarjoamaan.

 

Accountor Finago Oy tarjoaa parhaat digitaaliset ratkaisut taloushallintoon 

Me olemme luoneet kannattavaa kasvua yhdessä asiakkaidemme kanssa jo 20 vuoden ajan. Procountorin ja Procountor Solon SYKSY21-hintaetuun kannattaa tarttua heti! Edun myötä saat asiakasyritystesi käyttöön modernin, kehittyvän ohjelmiston kannattavan kasvun alustaksi. Nopeat syövät hitaat – mitä nopeammin yritys ottaa edun käyttöönsä, sen enemmän se siitä hyötyy.

KumppanikolumniUusimmat Artikkelit
Katso kaikki