Kumppanikolumni Kaupallinen yhteistyö: Heeros Oyj

Booster-palvelukonsepti avain kannattavampaan bisnekseen

Kun kysytään satunnaisesti valittujen tilitoimistoiden omistajilta ja johdolta onko yrityksellä halua kasvaa, on vastaus monesti ”kyllä, mutta…”.
10.3.2020
Ville Lindgren Customer Success Manager, Heeros Oyj

Kirjanpitäjistä ja palkanlaskijoista on huutava pula. Tilitoimisto toisensa jälkeen toteaa, että eivät tee aktiivista asiakashankintaa, eivätkä juuri ota edes houkuttelematta sisään pyrkiviä asiakkaita, koska eivät voi varmistaa tekijöiden riittävyyttä. Periaatteessa ymmärrettävä tilanne, mutta onko tähän pakko suostua? Mitä jos olemmekin jääneet kiinni johonkin entiseen ja toimimattomaan, emmekä edes huomaa sitä?

Me Heeroksella haluamme ohjelmistotoimittajaroolin lisäksi olla asiakkaillemme todellinen kumppani. Sen lisäksi, että kehittämämme palvelukonsepti Heeros Booster auttaa asiakkaitamme saamaan kaiken hyödyn irti ohjelmistoistamme, tarjoaa se auttavan käden rakentaa itsenäisistä tilitoimistoista entistä kannattavampia ja antaa eväät osaamisen kasvattamiseen sekä menestymiseen myös tulevaisuudessa.

Lievestuorelainen tilitoimisto Tasantili Oy lähti mukaan Boostaukseen ja onnistui ylittämään kovat tavoitteensa reilusti jo kolmessa kuukaudessa. Yhdessä kartoitetut työnkulun solmukohdat ja ihmisten osaaminen sekä kannattavuuden ja hinnoittelumallin tarkastelu antoivat pohjan konkreettiselle suunnitelmalle ja uusille tavoitteille.

– Erityiskiitoksen arvoinen on Heeroksen tekemä selkeä alkukartoitus ja suunnitelma. Sen avulla kaikilla yrityksessämme oli tarkka käsitys, mitä kohti pyritään ja miten siinä onnistutaan. Iloksemme voin kertoa, että tavoitteiden saavuttamisesta luvattuun reissuun päästiin koko porukalla! Heeros Boostaus oli onnistunut taktinen manööveri jatkaa kasvun tiellä, suosittelen, kiittää Sanna Oranen Tasantili Oy:stä.

Mielestäni kaikkein tärkeintä on tunnistaa muutosta vaativat kohdat, jonka jälkeen asioiden parantaminen on oikeastaan aika yksinkertaista, kun toimitaan valmiin ja hyväksi havaitun sapluunan mukaan. Parhaimmillaan Heeros Booster voi virittää tilitoimistot systemaattisen, jatkuvan parantamisen tielle. Teolliset yritykset ovat tehneet tätä jo pitkään, vuosikymmeniä. Aina löytyy mahdollisuuksia ja tapoja tehdä asioita paremmin, nopeammin, isommin, pienemmin, tai vain fiksummin.

Avain on siinä, että kaikki tilitoimiston ammattilaiset – olkoon nimike kirjanpitäjä, palkanlaskija, taloushallinnon asiantuntija tai jotain muuta – kokevat, että heidän osaamisellaan on merkitystä.

Annetaan toisillemme lupa tehdä parannusehdotuksia. Kannustetaan toisiamme siihen ja jalostetaan hyviksi havaittuja ideoita entistä paremmiksi. Talous- ja palkkahallintoalalla on oiva tilaisuus näyttää esimerkkiä muille palvelualoille, kuinka prosessien osista hiotaan timanttinen kokonaisuus. Alan houkuttelevuus paranee, ja syntyvän hyvän kierteen myötä töille riittää tekijöitä.

KumppanikolumniUusimmat Artikkelit
Katso kaikki