Tilisanomat sai vuoden 2020 lukijakyselyssä huiman arvosanan

20.10.2020 Kuva iStock

Tilisanomat-lukijakysely toteutettiin kesä-heinäkuussa 2020. Kyselyssä selvitettiin lukijoiden tyytyväisyyttä kuudesti vuodessa ilmestyvän printti- ja verkkolehden osalta. Kysely toteutettiin myös vuonna 2019, tuolloin hieman laajempana. 

Lukijakyselyn tuloksena lehti sai lukijoiltaan yleisarvosanaksi 4,35 asteikolla 1-5. Arvosana oli täysin sama kuin vuonna 2019.

Tilisanomat-printtilehden tilaajilla henkilökohtaiset verkkolehden tunnukset kuuluvat automaattisesti tilauksen hintaan. Lisäksi lehdellä on pelkkiä verkkolehtitilaajia. Kaikki tilaajat eivät ole vielä ottaneet verkkotunnuksia käyttöönsä, vaikka verkkolehtitunnusten määrä ja käyttö onkin vuosi vuodelta kasvanut selkeästi. Vastaajista lähes 30 prosenttia kertookin tällä hetkellä käyttävänsä Tilisanomien verkkotunnuksia tiedonhakuun, 5 prosenttia vastaajista lukee uusimman Tilisanomat-verkkolehden suoraan verkossa, lähes 50 prosenttia vastaajista lukee verkkolehteä satunnaisesti ja loput 30 prosenttia ei vielä lainkaan. 

Käsiteltävät aihepiiritoiveet olivat hyvin monipuolisia 

Tilisanomien lukijat työskentelevät hyvin monipuolisissa taloushallinnon rooleissa aina avustavista kirjanpidon tehtävistä kansainvälisiin johtotason rooleihin. Tämän ansiosta pyrimme selvittämään, mitä aihepiirejä lehdessä pitäisi käsitellä nykyistä enemmän. 

Moni kyselyyn vastaaja toivoi lisää kirjanpidon kirjausohjeita käytännönläheisesti lukija huomioiden sekä ajankohtaisia verotukseen liittyviä artikkeleita. Lisäksi toiveita tuli IFRS– ja konsernikirjanpitokysymyksistä, työsuhde- ja tilintarkastusasioista sekä ulkomaankauppaan liittyvistä artikkeleista. Tulevaisuus, digitalisaation kehittyminen ja tehtävien automatisoituminen kiinnostivat myös monia vastaajia.

Lukijan kehitysehdotus toteutukseen 

Lukijapalautteissa nousi toive lyhyestä yhteenvedosta artikkelien yhteyteen, jonka avulla nopeasti selatessakin saisi käsityksen lehden tärkeimmästä annista. Kiitos loistavasta ehdotuksesta! Yhteenvetoja tullaan toteuttamaan artikkeleihin 1/2021 Tilisanomista alkaen. 

Mikäli ehdotuksesi oli sinun lähettämäsi, ilmoittauduthan laittamalla viestiä Tilisanomien toimitukseen niin laitamme sinulle yllätyskehityspalkkion! 

Psst. Jos sinulla on ajatuksia, miten Tilisanomia voisi kehittää myös jatkossa, laitathan viestiä. Palkitsemme parhaat ideat yllätyspalkinnoin. 

Tiesitkö? 

Tilisanomat verkkolehti on suunniteltu toimimaan myös tiedonhakukanavana. Tämän vuoksi verkkolehteä ei julkaista näköispainoksena, vaan jokainen artikkeli on oma kokonaisuutensa. Artikkeleiden sisältä onkin helppoa hakea tietoa myös verkkolehden haun kautta. Erittäin suosittu Tilinpäättäjän tietopaketti siirtyi vuonna 2019 näköispainoksesta helpommin käytettävään verkkosovellukseen. Myös tänä vuonna Tilinpäättäjän tietopaketti on tulossa päivitettynä verkkoon 6/2020 Tilisanomien julkaisun yhteydessä. 

Tilisanomien tuleviin numeroihin on tulossa muun muassa QR-koodeja, joten valmistauduthan surffaamaan printtilehden ja verkkolehden välillä tietoa hakien ja osaamistasi kehittäen. 

Tilisanomat toimitustiimi kiittää lämpimästi lukijoita aurinkoisesta ja kannustavasta palautteesta!

KirjanpitoUusimmat Artikkelit
Katso kaikki