Poliisilla on kuitit tallessa

4.3.2022 Kuva iStock

Yrityksen digitalous -hankkeessa ­toteutettiin pilotti, jossa poliisin kuluihin liittyvien kortti­ostojen kuitit saadaan automaattisesti luotto­korttilaskun liitteeksi. Pelkkä luottokorttilaskuhan ei yleensä riitä ostojen tositteeksi, vaan lisäksi tarvitaan kuitit, josta käyvät ilmi kirjanpitolainsäädännön ja yrityksissä myös arvonlisäverolainsäädännön edellyttämät tiedot. Yleensä nämä kuitit on lisätty ostolaskun kierron yhteydessä manuaalisesti.

Pilottissa eKuittioperaattori toimitti rakenteiset eKuitit valtionhallinnon käyttämälle verkkolaskuoperaattorille, joka kytki ne luottokorttilaskuun. Maksukortin numeron perusteella tiedetään, että kuitit tulevat luottokorttilaskun täydennykseksi eivätkä esimerkiksi matkalaskujärjestelmään.

Toimintamallin etuina ovat:

  • Poliisin kenttähenkilöstön ja hallintohenkilöstön aikaa säästyy
  • Järjestelmästä näkee selvästi, mihin luottokorttilaskun riveihin on saatu kuitti automaattisesti ja mihin vielä tarvitaan skannattu kuitti
  • Rakenteinen kuittitieto mahdollistaa tehokkaamman kulujen analysoinnin

Tämäkin Yrityksen digitalous -hankkeen kehittämistoiminta palvelee myös yrityksiä ja tilitoimistoja. Kehityshankkeissa kehitetään toimintamalleja, jotka soveltuvat julkishallinnon ohella myös kirjanpitovelvollisten yritysten taloushallinnon automatisointiin.

KirjanpitoUusimmat Artikkelit
Katso kaikki