OmaVero-palvelu ja käydyt puhelinkeskustelut – keskustelun sisällön dokumentointi

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä.
Markku Ojalan erikoisalana on erityisesti yritysverotuksen substanssi- ja menettelykysymykset.
22.9.2022
markku
Markku Ojala johtava asiantuntija, Taloushallintoliitto

Yritys on saanut selvityspyynnön OmaVero-palveluun. Palvelun tietojen mukaan vastausaikaa on varattu esim. huhtikuun ensimmäiseen päivään, mutta vastausaika näyttäisi päättyneen jo maaliskuun 17. päivä. Miksi näin?

Vastaus:

Mikäli yrittäjä on itse ollut yhteyksissä Verohallintoon puhelimitse, virkailija on siirtänyt tapauksen selvityspyyntövaiheesta eteenpäin ja OmaVero-palvelun vastaus-linkki on poistunut käytöstä. OmaVero-palvelusta ei nimenomaisesti ilmene, että vastaus selvityspyyntöön on jo annettu. Ei myöskään tietoa puhelinkeskustelusta ja sen sisällöstä.

Mikäli yrittäjä tai tilitoimisto on asioinut Verohallinnon virkailijan kanssa esim. puhelimitse, OmaVero-palvelusta ei siis löydy tietoa puhelinyhteydenotosta, sen sisällöstä eikä siitä, mitä yhteydenoton perusteella on tehty.

Verohallinnon virkailija tallentaa tiedot yhteydenotosta Verohallinnon verotusjärjestelmään yhteydenottolomakkeelle. Tiedot on siis saatavissa, mutta ne eivät ole OmaVero-palvelussa. Näitä yhteydenottolomakkeen tietoja pitää siis tarvittaessa erikseen pyytää Verohallinnolta – joko viestillä OmaVero-palvelussa tai puhelimitse.

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Kysymykset voi toimittaa sähköpostilla: asiantuntijat@taloushallintoliitto.fi.

Kysy verotuksestaUusimmat Artikkelit
Katso kaikki