Yrityksen aineistoa ei saada verotarkastajalle

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Janne Fredmanin erityisalana on taloushallintojärjestelmien tuotekehitys.
26.1.2023
Janne Fredman
Janne Fredman johtava asiantuntija, Taloushallintoliitto

Olen talouspäällikkönä suomalaisessa yhtiössä, joka kuuluu kansainväliseen konserniin. Meidänkin yhtiömme kirjanpito on konsernin keskitetyssä taloushallintojärjestelmässä Saksassa. Verotarkastaja pyytää kirjanpitoaineistoamme, mutta konsernista sanotaan, että kaikkea aineistoa ei saada eriytettyä konsernin muiden yhtiöiden aineistosta ja siksi niitä ei luovuteta verotarkastukseen Suomen verohallinnolle. Mikä neuvoksi? 

Vastaus 

Jos verotarkastajalla on selkärankaa, hän tekee poliisille asiasta tutkintapyynnön. Sen jälkeen sinä, toimitusjohtaja hallitus olette rikoksesta epäiltyjä. Laita siis tiukka viesti konserniin, että tässä syyllistytään rikokseen Suomessa ja Suomen yhtiölle aiheutuu merkittävä mainehaitta. 

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Kysymykset voi toimittaa sähköpostilla: asiantuntijat@taloushallintoliitto.fi.

Katso kaikki