Henkilön allergia- ja ruoka­valio­tietojen käsittely

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Janne Fredmanin erityisalana on taloushallintojärjestelmien tuotekehitys.
22.3.2023
Janne Fredman
Janne Fredman johtava asiantuntija, Taloushallintoliitto

Olemme koulutusyritys ja tilaisuuksissamme tarjotaan osallistujille aterioita. Olemme keränneet ennen tietosuoja-asetuksen voimaantuloa henkilöiltä tietoa allergioista ja ruokavaliotoiveista. Voimmeko vielä käyttää näitä tietoja ilman erillistä lupaa?  

Vastaus:
Mielestäni voitte. Näistä allergiatiedot ovat 9 artiklan suojaamaa tietoa, mutta niidenkin käsittely on sallittua tietyin edellytyksin, tässä: 

Rekisteröity on antanut nimenomaisen suostumuksensa kyseisten henkilötietojen käsittelyyn yhtä tai useampaa tiettyä tarkoitusta varten. 

Eli jos olette allergiatietoja kerätessänne kertoneet niitä käytettävän turvallisen ruokailun järjestämiseen, on asia kunnossa. Terveystietojen käsittelystä tulee sisällyttää mainintaa selosteeseen käsittelytoimista. 

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Kysymykset voi toimittaa sähköpostilla: asiantuntijat@taloushallintoliitto.fi.

Katso kaikki