Hallituksen jäsenen oikeus saada haltuunsa vanhat hallituksen kokouspöytäkirjat

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Janne Fredmanin erityisalana on taloushallintojärjestelmien tuotekehitys.
11.5.2022
Janne Fredman
Janne Fredman johtava asiantuntija, Taloushallintoliitto

Tilitoimistomme asiakasyrityksen hallituksessa aloitti uusi jäsen. Hän haluaa meiltä nähtäväkseen kaikki vanhat hallituksen pöytäkirjat yli 10 vuoden ajalta vastoin muun hallituksen kantaa.

Vastaus:

Lähtökohtaisesti hallituksen jäsenellä on oikeus saada haltuunsa edustamansa yhtiöoikeudellisen elimen pöytäkirjat kohtuulliselta ajalta, jotta hän voi tehtäväänsä asianmukaisesti hoitaa. Tämä 10 vuoden aika kuulostaa pitkältä ja tähän pyyntöön pitäisi olla perusteltu ja yksilöity syy. Olisi hienoa, jos asiakkaanne hallituksen jäsenet voisivat sopia asiasta keskenään. Jos he eivät pääse sopuun, voisitte mielestämme antaa pöytäkirjat kohtuulliselta ajalta ja informoida asiakkaan yhteyshenkilöä, että teette näin.

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Kysymykset voi toimittaa sähköpostilla: asiantuntijat@taloushallintoliitto.fi.

Katso kaikki