CTA Paikka
CTA Paikka

Työkorvauksen oma verokortti

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Eija Männistön erikoisalaa on palkka- ja henkilöstöhallinto.
27.1.2023
Eija Männistö
Eija Männistö henkilöstöhallinnon johtava asiantuntija, Taloushallintoliitto

Työkorvausta varten tarkoitettu verokortti: kuinka kauan niitä on ollut? Toinen kysymys: jos verokortti on palkkatuloa varten, tuleeko ottaa työkorvauksesta 60 prosentin ennakonpidätys vai onko ok käyttää palkkatulon prosenttia? 

Vastaus

Verottajalta saamani varmistus vuoden 2021 alusta alkaen tulleiden työkorvausten verokorttien käytöstä. Vuodesta 2021 alkaen palkkatulon verokorttia (perusverokorttia tai muutosverokorttia) ei enää voi käyttää työkorvauksesta toimitettavalle ennakonpidätykselle, koska työkorvaus ei sisälly palkan verokortin tulorajaan. Jos työkorvauksen saaja on luonnollinen henkilö ja hän ei toimita maksajalle työkorvauksen verokorttia, niin ennakonpidätys tulee toimittaa 60 prosentin suuruisena. 

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Kysymykset voi toimittaa sähköpostilla: asiantuntijat@taloushallintoliitto.fi.

Kysy palkoistaUusimmat Artikkelit
Katso kaikki