Loman ansaintasääntö sovitun työajan muuttuessa

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Eija Männistön erikoisalaa on palkka- ja henkilöstöhallinto.
6.6.2022
Eija Männistö
Eija Männistö henkilöstöhallinnon johtava asiantuntija, Taloushallintoliitto

Aiemmin kokoaikaisen työntekijän työaika muuttuu osa-aikaiseksi 1.12.2020 tämän omasta pyynnöstä Työnantaja ja työntekijä ovat sopineet 40 % työajasta (noin 16 h/vko), jonka työntekijä tekee 2-3 päivänä viikossa. Mutta miten lomapäivien laskenta muuttuu tuolloin 1.12., kun sopimus onkin osa-aikainen, noudatetaanko silloin 35 tunnin ansaintasääntöä, vaikka aikaisemmin on ollut 14 päivän ansaintasääntö?

Vastaus:

Vuosilomaa kertyy 14 päivän ansaintasäännön mukaan työntekijälle, joka työsopimuksensa mukaan tekee vähintään 14 työpäivää kuukaudessa. Mikäli sopimus muuttuu, niin silloin voidaan muuttaa henkilö 35 tunnin ansaintasäännön piiriin tarvittaessa. Tilanteessasi työnantaja ja työntekijä ovat sopineet muutoksesta osa-aikaiseksi, joten ansaintasäännön voi muuttaa.

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Kysymykset voi toimittaa sähköpostilla: asiantuntijat@taloushallintoliitto.fi.

 

Kysy palkoistaUusimmat Artikkelit
Katso kaikki