Hoitovapaalta uudelle äitiyslomalle siirtyminen palkanmaksussa

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä.
Eija Männistön erikoisalaa on palkka- ja henkilöstöhallinto.
21.9.2021
Eija Männistö
Eija Männistö henkilöstöhallinnon johtava asiantuntija, Taloushallintoliitto

Työntekijä jää suoraan edelliseltä äitiyslomalta ja hoitovapaalta uudelle äitiyslomalle. Hän on siis nyt hoitovapaalla. Pitääkö hänelle maksaa 3 kk:n palkka, vaikka hän ei ole tässä välissä käynyt töissä ollenkaan? Yrityksessä noudatettavassa työehtosopimuksessa on tuo palkanmaksuvelvollisuus. Kun googlasin asiaa, sain sen vaikutelman, että kyllä pitää maksaa. Onko tosiaan näin?

Vastaus:

Työnantajan pitää maksaa suoraan hoito­vapaalta uudelle äitiyslomalle jäävälle äitiysloma-ajan palkka, jos se muutoin maksettaisiin. Eli mikäli työehtosopimuksella on sovittu tai yrityksessä on käytäntö palkallisuudesta, niin on maksettava sopimuksen mukaan. Myös vuosilomat kertyvät vuosilomalain 7 § mukaisesti. Työsopimuslain mukaan palkallisuutta ei äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalta ole.

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Tilitoimistossa-lehdessä julkaistaan neuvontaan tulleita kysymyksiä ja niihin annettuja vastauksia. Kysymykset voi toimittaa sähköpostilla: asiantuntijat@taloushallintoliitto.fi.

Kysy palkoistaUusimmat Artikkelit
Katso kaikki