TAL 2018 -sopimusehtojen irtisanomisaika

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Eeva Lyytisen erikoisaloja ovat laatu ja osaaminen.
7.6.2019
Eeva Lyytinen
Eeva Lyytinen asiantuntija, Taloushallintoliitto

Hei. Käytämme tilitoimistona TAL 2018 -sopimusehtoja. Mitä tarkoitetaan sopimusehdoissa olevalla kahden kuukauden irtisanomisajalla? Tarkoittaako tämä sitä, että jos asiakas haluaa sanoa sopimuksen irti esimerkiksi 8.4., niin saamme tehdä vielä touko- ja kesäkuun kirjanpidon. Vai tarkoittaako se niin sanottuja tekemättömiä kuukausia (viimeisin on helmikuun kirjanpito) eli tässä tapauksessa maalis- ja huhtikuuta?

VASTAUS:

Irtisanominen tarkoittaa kahden kuukauden ajanjaksoa. Eli jos irtisanominen tapahtuu 8. huhtikuuta, kuten esittämässäsi tapauksessa, sopimus päättyy 7. kesäkuuta.

Tänä aikana tehdään niitä töitä, joita muulloinkin sopimuksen aikana tehtäisiin. Mikäli olette tuottaneet kesäkuun kirjanpidon normaalisti tuohon mennessä, tehdään siis myös se. Asiasta voidaan myös sopia.

 

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Tilitoimistossa-lehdessä julkaistaan neuvontaan tulleita kysymyksiä ja niihin annettuja vastauksia. Kysymykset voi toimittaa sähköpostilla: asiantuntijat@taloushallintoliitto.fi.

Kysy kirjanpidostaUusimmat Artikkelit
Katso kaikki