Osakeluetteloiden siirtopalvelu taloyhtiöille avautuu huhtikuussa 2020

9.3.2020

Vanhojen taloyhtiöiden eli ennen 1.1.2019 perustettujen asunto-osakeyhtiöiden on mahdollista ryhtyä siirtämään osakeluetteloidensa tietoja Maanmit­tauslaitoksen ylläpitämään huoneisto­tietojärjestelmään sähköisen siirtopalvelun avulla. Palvelu avautuu huhtikuussa 2020.

Vuoden 2020 loppupuolella Maanmittauslaitos julkaisee vielä myös rajapinnan isännöintijärjestelmiä ja osakeluetteloiden siirtoa varten. Vanhoilla taloyhtiöillä on vuoden 2022 loppuun saakka aikaa siirtää osakeluettelonsa huoneistotietojärjestelmään. Sähköisen siirtopalvelun ja rajapinnan lisäksi kolmantena vaihtoehtona osakeluetteloiden antamiseen on paperinen lomake, joka pitää erikseen tilata Maanmittauslaitoksesta.

Uudet eli 1.1.2019 ja sen jälkeen perustettavat asunto-osakeyhtiöt tekevät yhtiön perustamisilmoituksen aina sähköisesti. Kun yhtiö on rekisteröity, tiedot yhtiöstä ja sen huoneistoista sekä omistajista siirtyvät automaattisesti huoneistotietojärjestelmään. Osakekirjojakaan ei enää paineta vaan ne ovat kaikki sähköisessä muodossa.

YritysjuridiikkaUusimmat Artikkelit
Katso kaikki