Tili- ja veropäiviltä eväitä eteenpäin

Tili- ja veropäiville kokoontui Finlandia-talon täydeltä taloushallinnon ammattilaisia. Kävimme kyselemässä heidän näkemyksiään tilaisuuden merkityksestä, kiinnostavimmista aiheista ja niiden tarjoamista eväistä eteenpäin.
22.3.2018 Kuva iStock

Kysyimme:

1) Miksi osallistut Tili- ja veropäiville?
2) Mikä on ollut parasta ohjelmassa?
3) Mitä eväitä olet saanut arkeesi?

 

Anu Hulmi,
Yrityspalvelu HHPro Oy

1) Tuoreen tilitoimiston täytyy käydä verkostoitumassa ja päivittämässä tietoja. Kaikki muutokset ja uudistukset tietysti kiinnostavat. Vaikka tulorekisteri ei kuulunut viralliseen ohjelmaan, pääsin keskustelemaan siitä kollegoiden kanssa.

2) Parasta antia oli mielestäni Risto Waldenin esitys kirjanpidon, verotuksen ja yhtiöoikeuden yhteensovittamisesta. Se tarjosi tärppejä ja asiakasnäkökulmaa.

3) Minulle selvisi, mihin karja kirjanpidossa menee. Tätä tietoa tarvitaan, kun maataloutta yhtiöitetään. Lisäksi sain tuoreimmat tiedot haastavimpiin tilinpäätösratkaisuihin.

 

Ilkka Kyynäräinen,
Tilitoimisto ASK-Tilit Ky

1) Tili- ja veropäivät on yksi alamme tärkeimmistä koulutuksellisista tapahtumista. Täältä saa sekä viimeisimmän tiedon että pääsee kertaamaan vanhoja asioita.

2) Oli kiintoisaa kuulla virtuaalivaluutoista kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä.

3) Välillä on hyvä palata perusasioihin, ettei työtä tule tehtyä vain selkäytimellä. Hyviä evästyksiä arkeen antoivat Sirpa Koponen kertoessaan kirjanpidosta ja tilinpäätöksestä sekä Leena Rekola-Nieminen esitellessään kirjanpitäjää haastavia tilinpäätösratkaisuja.

 

Mauri Nyman,
Savon koulutuskuntayhtymä

1) Toimin opetustehtävissä, joten tietojeni täytyy olla ajan tasalla. Koetan sitten asettaa keräämäni tiedonjyvät niin, että taloushallinnon opiskelijat hyötyvät niistä myös työssäoppimisjaksoillaan.

2) Eniten minua kiinnostavat kirjanpitoon ja tilinpäätökseen suoraan liittyvät asiat, verotus ja uudet kuviot.

3) Linkitän mahdollisuuksien mukaan ja luvan saatuani Tili- ja veropäivien sekä muita Taloushallintoliiton aineistoja verkko-oppimisympäristöömme.

 

Eija Perälä,
Kuopion Ykköstilit Oy

1) Olen ollut Tili- ja veropäivillä jo toistakymmentä kertaa. Meillä on toimistossa tapana osallistua tapahtumaan isolla joukolla.

2) Tänä päivänä mietityttää, mihin maailma on menossa ja millaiset muutokset alaamme koettelevat. Parhaimpina pidin esityksiä valmistautumisesta robotiikan, tekoälyn ja työelämän aiheuttamiin muutoksiin sekä uudistuvista maksutavoista ja virtuaalivaluutoista.

3) Työskentely asiakkaan kanssa vamasti vahvistuu monin tavoin.

 

Hanna Raudaskoski,
Maatalousyrittäjien eläkelaitos (Mela)

1) On ilo kuunnella hyvien asiantuntijoiden esityksiä. Onneksi työtehtävät sallivat tänä vuonna osallistumiseni Tili- ja veropäiville.

2) Pauli K. Mattila pystyy aina piristämään päivää – niin nytkin, kun hän kertoi yritysverotuksesta.

3) Eniten hyödyn siitä, että tunnen ajankohtaiset tilinpäätösasiat ja kiinteistöinvestoinnit.

 

Johanna Kallioniemi,
e-Tilit Finland Oy

1) Tili- ja veropäivät on ammatillisesti yksi vuoden kohokohdista. Tänne täytyy päästä kuuntelemaan asiantuntijoiden näkemyksiä uusista tuulista ja näkövinkkeleistä. Myös ohjelma oli kiinnostava.

2) Mielestäni kaikki esitykset ovat olleet hyviä. Tulorekisteristä tosin olisin toivonut hieman ennakkotietoa.

3) Täällä tarjotaan paljon hyviä vinkkejä päivittäiseen työhön. Niitä on kuitenkin vaikea vielä tässä vaiheessa yksilöidä.

Työ ja uraUusimmat Artikkelit
Katso kaikki