Gallup tili- ja veropäivillä

Tili- ja veropäivät keräsivät jälleen Finlandia-talon täyteen taloushallinnon ammattilaisia. Kysyimme osallistujilta, mitkä asiat kiinnostavat juuri nyt ja mitä konkreettisia eväitä päiviltä sai työntekoon.
22.3.2017

Jari Jokinen

Kuva Kari Kuukka

Sari Malkki

Sari Malkki

Administer Levi

– Täällä on niin paljon hyvää asiaa, että kaikki kiinnostaa. Työnkuvat muuttuvat ja pitää miettiä, miten kohdata asiakkaat. Mikä on tulevaisuus, kun ei enää pelkästään raportoida? Mielestäni koulutus ylipäätään on tärkeää, myös toimiston sisäinen koulutus.

– Itse olen kotoisin Lapista, ja meillä on kolme toimistoa pohjoisessa. Kun palaan täältä kotiin, pidän meidän muille toimistolaisille oman ”tili- ja veropäivän”, eli palaamme jälleen siihen sisäiseen koulutukseen. Täältä saa hyviä vinkkejä siitä, miten asiat tuodaan esiin ja mitä painotetaan. 

– Meillä Lapissa on resurssipula, ja täällä tietysti voi myös kysellä, josko joku olisi kiinnostunut tulemaan sinne töihin. Meillä on siellä kohta pula kaikesta. 

 

Kari Mattila

Kari Mattila

Ay-Tilipalvelu Oy

– Ainahan täältä jotain uutta tulee. Itse en niinkään ole tekemisissä osakeyhtiöiden kanssa, vaan seuraan enemmän yhdistyspuolta. Sinne ei ole tullut nyt paljoakaan uutta, mutta tietysti verotilimuutokset koskevat kaikkia. 

– Vielä on vaikea sanoa, mitä konkreettista tästä jää käteen. Se tulee ehkä ilmi myöhemmin. Tietysti asiakkaiden kohtaaminen on tärkeää, mutta sekin ehkä painottuu enemmän tuonne yrityspuolelle. Yhdistysten ja liittojen puoli on vähän eri maailma, kun yrityspuolella kontakti saattaa kohdistua yhteen ihmiseen.

Reijo Hiltunen

Reijo Hiltunen

Tilitoimisto Merhill Oy

– Verotus ja kirjanpito ovat minulle tärkeimpiä perusasioita. Käyn aika paljon koulutuksissa, koska ”kirjaimet” pitää pystyä säilyttämään, joten mitään uutta tai yllättävää ei ole tullut. Minulla on KLT-tutkinto ja toimistomme on auktorisoitu, joten se vaatii tätä kouluttautumista.

– Muutamia käytännön asioita täällä on tullut esiin. Sitten on niitä asioita, jotka pitää aina herätellä esimerkiksi palvelusektorin osalta. Olen käynyt näissä tilaisuuksissa muistaakseni viimeiset 35 vuotta. Niin kauan kuin kirjaimet ovat olleet ja olemme liiton jäsen, joten sen myötä olen käynyt täällä. 

Aliina Pesula

Aliina Pesula

Kärkölän tilitoimisto Oy

– Kaikki on ollut kiinnostavaa, mutta päällimmäisinä ovat erityisesti verotukseen liittyvät asiat. On erilaisia näkökulmia sekä yrityksen että osakkaan rooliin. 

– Konkreettisia asioita on tullut. Yrittäjävähennykseen en ole vielä ehtinyt paljon perehtyä, kun se on vasta tämän vuoden verotusta, ja nyt tehdään viime vuotta. Toinen tärkeä asia on, että pitäisi soittaa asiakkaat läpi. Itsestä tuntuu koko ajan, että on hirveä kiire ja pitäisi pystyä keskittymään siihen itse yrittäjään, sanoo toisen polven yrittäjä. Yrityksessä on neljä työntekijää.

Katariina Suvanto ja Arja Vasela

Talenom Oy

Sekä Katariina Suvanto että Arja Vasela pitivät Tili- ja veropäivien verotusta koskevasta osiosta. Se tarjosi sisältöjä, jotka voi ottaa vaikka seuraavana päivänä mukaansa arjen työhön.

– Varsinaisessa asiasisällössä ei ole mitään uutta, se on jo opiskeltu aiemmin syksyn aikana.

– Työnantajamme haluaa panostaa osaamiseen, ja siksi koulutus on jatkuvaa. Automatisaatio on viety pitkälle ja työnteko keskittyy asiantuntijuuteen ja osaamiseen. Se on enemmän analysointia, ja raportointi viedään tilinpäätöstasolle joka kuukausi. 

Sekä Suvanto että Vasela olivat Tili- ja veropäivillä ensimmäistä kertaa.  

Työ ja uraUusimmat Artikkelit
Katso kaikki