CTA Paikka
CTA Paikka

Digiaika vaatii uudenlaista johtamista

Azetsin vetovastuun ottanut Ulla Nikkanen sanoo, että digiaikanakin johtaja johtaa ihmisiä – ei ohjelmistorobotteja tai tekoälyä. Teknologia ja uudenlainen tapa tehdä työtä lisäävät alan houkuttelevuutta nuorten silmissä.
10.1.2020 Matti Remes Kuva Samuli Skantsi

Hanki rajaton lukuoikeus

Kirjaudu sisään tai tilaa Tilisanomat. Saat luettavaksesi uusimmat artikkelit ja arkiston, joka ulottuu aina vuoteen 2001 saakka sekä pääsyn Tilinpäättäjän tietopakettiin.

TILAA TILISANOMAT tai KIRJAUDU SISÄÄN

Nämä asiat ovat mullistaneet toimialan

Ulla Nikkanen listaa viisi asiaa, jotka ovat muuttaneet eniten talous- ja palkkahallintoa hänen 20 vuotta kestäneen työuran aikana:

  1. Digitalisaatio kaikissa muodoissaan. Työurani alkuvaiheessa tehtiin töitä vielä mappien kanssa, mutta nyt sähköistyminen ja automaatio ovat edenneet kaikkiin toimintoihin. Nyt alalla hyödynnetään enenevässä määrin myös robotisaatiota, tekoälyä ja koneoppimista.
  2. Tieto siirtyi pilveen. On premise- ja lisenssipohjaisista ohjelmistoista on siirrytty pilvipalveluihin ja yhteiskäyttöisiin ohjelmistoihin, joissa palveluntuottaja ja asiakas ovat reaaliaikaisesti samassa järjestelmässä.
  3. Asiakas osaa ostaa palveluja. Kymmenen vuotta sitten talous- ja palkkahallinnon ulkoistaminen oli vielä uusi asia monille asiakkaille. Kokemuksen karttuessa heidän osto-osaamisensa on parantunut, ja he myös osaavat vaatia hyvää palvelua.
  4. Työntekijä valitsee haluamansa työpaikan. Osaajapulan myötä työnantajakuvan ja vastuullisen toiminnan merkitys on kasvanut huomattavasti, kun yritykset rekrytoivat uutta henkilöstöä. Nykyisin työntekijät valitsevat työnantajansa, ei toisinpäin. Talous- ja palkkahallinto on kiinnostava toimiala, joka tarjoaa jatkossakin kiinnostavia työtehtäviä. Tämä viesti meidän on saatava potentiaalisten työnhakijoiden tietoon aiempaa paremmin.
  5. Kansallinen tulorekisteri. Se on ollut yksi suurimmista palkkahallintoon vaikuttaneista muutoksista vuosikymmeniin – hyvässä ja pahassa. Toivottavasti hallituksen esitys tulorekisteriin liittyvästä lakimuutoksesta hyväksytään ja se keventää jonkin verran ilmoitusmenettelyä.
HenkilötUusimmat Artikkelit
Katso kaikki