CTA Paikka
CTA Paikka

Sähköisten palvelujen hinnoittelu

22.3.2018
Eeva Lyytinen Asiantuntija, Taloushallintoliitto

Olemme siirtyneet sähköiseen taloushallintoon ja kysyisinkin apua palvelujen hinnoittelemiseen. Kaipaisin apua ja vinkkejä hinnoitteluun.

Kiinteä hinnoittelu on yksi nykyaikainen hinnoittelumenetelmä, joka sisältää tietyt palvelut ja lisämaksusta tehdään muita töitä. Näitä paketteja on tyypillisesti konsulttien oppien mukaisesti kolme. Voit tehdä vertailua selailemalla muiden tilitoimistojen nettisivuja käsityksen saamiseksi. Kiinteä hinnoittelu on koettu asiakkaiden kannalta helpoksi ja tilitoimistoa se kannustaa tehokkuuteen saavutettavien katteiden muodossa.

Mikäli palveluun kuuluu asiakkaalle lisäarvon tuottamista, kannattaa hinnoitteluoppien mukaisesti asettaa hinta jonkin muun kuin käytetyn ajan perusteella. Hinnan ei tietysti tarvitse olla kaikille asiakkaille sama.

Jäsenille on laadittu hinnoittelumotivaattori, joka saattaa olla sinulle avuksi. Tee haku ”hinnoittelumotivaattori” sivuilla taloushallintoliitto.fi. Voit ottaa siitä mallia hinnoitteluun ja soveltaa halutessasi myös asiakkaillesi tarjottavaan lisäpalveluun.

Taloushallintoliitto ei voi antaa hintasuosituksia tai ottaa kantaa hintatasoon kilpailulainsäädännön vuoksi. Jäseniltä odotetaan vakavaraisuutta, jotta he voivat vastata toimintansa jatkuvuudesta, velvoitteistaan ja toimintaan liittyvistä riskeistä.

Asiasta on kirjoitettu Tilitoimistossa 5/2016 -lehdessä.

Taloushallintoliiton jäsenet saavat jäsenetuna neuvontaa kirjanpitoon ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Tilitoimistossa-lehdessä julkaistaan neuvontaan tulleita kysymyksiä ja niihin annettuja vastauksia. Kysymykset voi toimittaa sähköpostilla: asiantuntijat@taloushallintoliitto.fi.

Kysy kirjanpidostaUusimmat Artikkelit
Katso kaikki