23. lokakuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Vuosi aikaa valmistautua EU:n uuteen tietosuoja-asetukseen

Julkaistu 23.5.2017


  • Terho Nevasalo, osakas, teknologiaryhmä, HPP Asianajotoimisto Oy
    Ella Parviainen, associate, teknologiaryhmä, HPP Asianajotoimisto Oy

EU:n uuden tietosuoja-asetuksen soveltaminen alkaa toukokuussa­ 2018. Asetus koskee kaikkia yrityksiä liiketoiminta-alasta riippumatta. Yritysten lisäksi asetus koskee myös julkisia yhteisöjä, jotka käsittelevät toimintansa yhteydessä henkilötietoja EU-alueella.

EU:n uusi tietosuoja-asetus koskee kaikkia yrityksiä liiketoiminta-alasta riippumatta. Se asettaa yrityksille uusia velvoitteita ja tiukentaa asetuksen määräysten rikkomisesta langetettavia sanktioita. Asetus hyväksyttiin huhtikuussa 2016, ja sen siirtymäaika päättyy 28.5.2018, minkä jälkeen asetusta tulee noudattaa täysimääräisesti. Uudistus vaatii lähes kaikilta yrityksiltä toimenpiteitä jo ennen siirtymäajan päättymistä. Uusi asetus tuo mukanaan merkittäviä muutoksia, jotka parantavat rekisteröidyn oikeusasemaa sekä vastavuoroisesti luovat yrityksille uusia velvollisuuksia...

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.

Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute