23. lokakuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Voitonjakomääräykset henkilöyhtiöiden yhtiösopimuksissa ja verotus

Julkaistu 23.8.2017

  • Markku Järvenoja, OTT, KTM, dosentti, Ernst & Young Oy

Kaksiosaisen artikkelin toisessa osassa käsitellään henkilöyhtiöiden yhtiösopimuksissa sovittavia voitonjakomääräyksiä ja mitä verotusseurauksia niillä on.

Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön – henkilöyhtiön – yhtiömiehillä on laaja vapaus sopia keskinäisistä suhteistaan yhtiösopimuksella. Tämä vapaus koskee myös henkilöyhtiön voiton jakamista. Yhtiömiehet voivat siten vapaasti päättää toisenlaisista voitonjakoperiaatteista kuin mitä avoimesta yhtiöstä ja kommandiittiyhtiöstä annetussa laissa (AKYL) on olettamaksi säädetty. Voiton ja tappion jakamisesta voidaan sopia tarvittaessa yhtiösopimusta tarkemmin osakassopimuksella...

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.

Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute