20. marraskuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Vastuun samastaminen osakkeenomistajan riskinä

Julkaistu 18.10.2017


  • Veikko Vahtera, yritysjuridiikan professori, Tampereen yliopisto

Osakkeenomistaja voi poikkeuksellisesti joutua vastuuseen osakeyhtiön velvoitteista, jos yhtiömuotoa on tarkoituksella käytetty väärin osakkeenomistajan oman vastuun välttämiseksi.

Suomen osakeyhtiölain keskeinen lähtökohta on osakeyhtiön ja osakkeenomistajien vastuiden erillisyys. Osakkeenomistajat eivät vastaa henkilökohtaisesti yhtiön velvoitteista eli osakkeenomistajilla on rajoitettu vastuu. Yhtiön velkojat eivät siis saa yhtiön konkurssitilanteessakaan perittyä saataviaan osakkeenomistajien henkilökohtaisesta omaisuudesta. Osakkeenomistajaa ei voida myöskään yhtiöjärjestykseen otettavalla määräyksellä tai yhtiökokouksen päätöksellä saattaa rajoittamattomaan vastuuseen yhtiön velvoitteista. Vaikka osakkeenomistajan rajoitettu vastuu on vahva pääsääntö, osakkeenomistajan ja osakeyhtiön vastuun erillisyys ei ole kuitenkaan poikkeukseton, koska vastuiden erillisyyden periaate voidaan rikkoa joissain tilanteissa...

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute