17. lokakuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Vähemmistöosinko – osakkeenomistajien kiistakapula

Julkaistu 23.3.2016


  • Janne Ruohonen, KTT

Osakeyhtiölain vähemmistöosinkosäännöksen tarkoituksena on suojata yhtiön vähemmistöosakkeenomistajia. Mutta milloin ja millä perusteella vähemmistö-osinkoa jaetaan? Korkein oikeus antoi hiljattain kaksi konserniavustuksen ja vähemmistöosingonjaon väliseen suhteeseen liittyvää ratkaisua.

Osakeyhtiön vähemmistöosakkeenomistajilla on tietyin edellytyksin mahdollisuus vaatia jaettavaksi niin sanottua vähemmistöosinkoa. Edellytysten täyttyessä yhtiössä on silloin jaettava lähtökohtaisesti puolet yhtiön tilikauden voitosta vähemmistöosinkona. Annetut konserniavustukset emoyhtiön tytäryhtiöille pienentävät yhtiön tilikauden voittoa, joten ne vaikuttavat luonnollisesti vähemmistöosingon määrään. ..

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.
Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute