17. lokakuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Uusi henkilöyhtiölaki tuo joustavuutta yhtiön purkamiseen

Julkaistu 23.3.2016


  • Matti Sillanpää, professori

Pääomasijoitusyhtiöiden pitkään toivoma henkilöyhtiölainmuutos tuli voimaan vuoden alussa. Lainmuutos joustavoittaa yhtiön purkamista ja yhtiöosuuden lunastamista sekä mahdollistaa yli kymmenen vuoden mittaisen määräaikaisen yhtiökauden.

Pääomasijoitustoiminnassa käytetään yhtiömuotona yleensä kommandiittiyhtiötä, jossa vastuunalaisena yhtiömiehenä on osakeyhtiömuotoinen hallinnointiyhtiö ja sijoittajat sijoittavat varansa kommandiittiyhtiön äänettömän yhtiömiehen osuuksiin. Käytännössä tällaista yhtiötä kutsutaan rahastoksi ja sen toiminta on tarkkaan säännelty yhtiösopimuksessa ja rahaston ja hallinnointiyhtiön sekä rahaston ja sijoittajien välisissä sopimuksissa. Yleensä sijoitukset pääomasijoitusrahastoon tehdään määräajaksi, jonka kuluessa rahasto ensin hankkii sijoituskohteen, kehittää sitä ja lopuksi pyrkii realisoimaan tekemänsä sijoituksen. ..

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.
Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute