17. lokakuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Työkyvyttömyyseläke, kannustin vai kustannus?

Julkaistu 21.1.2016


  • Mikko Kuusela, FT, SHV-vakuutusmatemaatikko

Työkyvyttömyyseläkkeet vaikuttavat erityisesti suurten työnantajien työeläkevakuutusmaksuun. Järjestelmän tavoitteena on luoda työnantajalle taloudelliset kannusteet työkyvyttömyyden ehkäisemiseen.

Suomalaisen työeläkejärjestelmän yhtenä erityispiirteenä on suurelle ja keskisuurelle työnantajalle koituva kustannusvaikutus työntekijöille myönnettävistä työkyvyttömyyseläkkeistä. Mekanismin tarkoitus on yksinkertainen; työnantajalle luodaan taloudelliset kannusteet vähentää työkyvyttömyyseläkkeitä erilaisilla ennaltaehkäisevillä toimilla. Samalla suomalaisten työurat pitenevät ja koko kansantalous hyötyy, kun työkyvyttömyyseläkkeiden määrä vähenee. ..

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.
Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute