23. lokakuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen eriyttäminen: oikea ja riittävä kuva?

Julkaistu 22.3.2017


  • Tapio Tikkanen, Kirjurituote Oy

Uudistuneessa kirjanpitolaissa olevan sanamuodon mukaan tilin­päätöksen tulee antaa oikea ja riittävä kuva toiminnan tuloksesta ja ­taloudellisesta asemasta.

Vuodenvaihteessa 2016–2017 kirjanpitolakia muutettiin siten, että KPL 3:2 pykälässä säädettävää oikean ja riittävän kuvan vaatimusta täsmennettiin (laki 1376/2016). Lainkohdan uuden muuttuneen sanamuodon mukaan tilinpäätöksen tulee antaa oikea ja riittävä kuva toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta olennaisuusperiaatteen mukaisesti ottaen huomioon kirjanpito­pitovelvollisen harjoittaman toiminnan laatu ja laajuus.  Lakimuutos tuli voimaan 31.12.2016 ja sitä sovelletaan heti eli se koskee siten myös 31.12.2016 päättyneitä tilikausia...

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.

Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute