20. marraskuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Rahanpesulain uudistus nostaa riskiperusteisuuden keskiöön

Julkaistu 18.10.2017

  • Timo Aalto, ylitarkastaja, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Uusi rahanpesulaki nostaa riskiperusteisuuden yhä merkittävämpään rooliin rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen torjunnassa. 3.7.2017 voimaan tullut laki edellyttää sekä valvojilta että ilmoitusvelvollisilta yhä kattavampaa riskien arviointia.

Uusi rahanpesulaki (444/2017) ja neljäs rahanpesudirektiivi nostavat riskiperusteisuuden yhä merkittävämpään rooliin rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen torjunnassa. Uusi 3.7.2017 voimaan tullut laki edellyttää sekä valvojilta että ilmoitusvelvollisilta yhä kattavampaa riskien arviointia ja arvioinnin pohjalta luotuja toimintamalleja. Lähestymistapa mahdollistaa resurssien kohdentamisen tehokkaasti niihin riskeihin, jotka on arvioitu kaikkein merkittävimmiksi ja joiden realisoitumisen todennäköisyys on kaikkein korkein. Rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen riskien arviointia voidaan tehdä myös osana yritystoimintaan liittyvien muiden riskien arviointia. Oleellista kuitenkin on se, että arviointia tehdään säännöllisesti, jotta se on mahdollisimman ajantasainen ja että se kattaa nimenomaan ilmoitusvelvollisen omassa liiketoiminnassa vaikuttavat riskitekijät...

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute