20. marraskuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Osakeyhtiöön sijoitettujen varojen verokohtelusta

Julkaistu 17.1.2017


  • Pekka Nykänen, KTT, HM, yliopistonlehtori, Tampereen yliopisto

Omistajat voivat sijoittaa osakeyhtiön varoja monella eri tavalla. Verotuksessa eri rahoitusmuotojen kohtelu ei ole neutraalia, mikä on otettava huomioon rahoituksen suunnittelussa.

Tässä artikkelissa käsitellään Suomessa asuvan luonnollisen henkilön suomalaiseen noteeraamattomaan elinkeinotoimintaa harjoittavaan osakeyhtiöön tekemien sijoitusten verokohtelun pääpiirteitä. Yksityiskohtiin ei tässä yhtey­dessä voida mennä. Oletuksena on, että sijoitetut varat kuuluvat sijoituksen tehneen henkilön henkilökohtaiseen tulolähteeseen...

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute