20. marraskuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Nettovarallisuus – yhtä suuri kuin pääoma?

Julkaistu 18.5.2016


  • Markku Järvenoja, OTT, KTM, veroasiantuntija, Ernst & Young Oy

Varallisuusverotuksen kumoamisen jälkeen nettovarallisuuden verotuksellinen rooli muuttui yrittäjälle ja osakkeenomistajalle tärkeäksi pääomatulon laskennaksi. Osingon, tulo-osuuden ja jaettavan yritystulon pääomatulo-osuuden laskennan perustana on yrityksen nettovarallisuus.

Nettovarallisuus on yrityksen varojen ja velkojen erotus. Tästä yksinkertaisesta pääsäännöstä huolimatta nettovarallisuuden laskentaan liittyy lukuisia erityissäännöksiä, jotka on muistettava esimerkiksi veroilmoitusta täyttäessä. Ne liittyvät varojen luonteeseen tai yritysmuotoja koskeviin erityissääntöihin...

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute