20. lokakuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Näkökulmia tilinpäätösasiakirjojen sähköiseen allekirjoittamiseen

Julkaistu 17.1.2017


  • Anders Tallberg, Senior Fellow, Hanken & SSE Executive Education

Tilinpäätös- ja kirjanpitoaineistot on mahdollista käsitellä nykyään sähköisinä asiakirjoina, jolloin esimerkiksi tilinpäätöksen allekirjoitus pitää myös saada tehtyä sähköisesti. Allekirjoitusta voidaan pitää tahdonilmaisuna, ja allekirjoittaminen on tapahtumana vaiherikas.

Kirjanpitolain uudistuksessa uudistettiin eri aineistojen käsittelyä ja säilyttämistä koskevia menetelmäsääntöjä. Samassa yhteydessä poistui vaatimus tasekirjasta, joka oli toiminut tilinpäätöksen fyysisenä ilmentymänä. Tämä tarkoittaa sitä, että nykyisin kaikki tilinpäätös- ja kirjanpitoaineisto voidaan käsitellä täysin sähköisinä asiakirjoina. Jos näin tehdään, tilinpäätös pitää mitä ilmeisimmin myös pystyä allekirjoittamaan sähköisesti. ..

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.

Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute