17. lokakuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Kirjanpitorikos tapetilla

Julkaistu 17.12.2015


  • Harri Vento, asianajaja, Asianajotoimisto Harri Vento Oy

Oikeuskäytännön tulkinta kirjanpitorikoksista on tiukentunut kirjanpitäjien osalta vuosi vuodelta. Kirjanpitäjät ovat yhä helpommin saaneet ainakin syytteitä asiakasyritystensä kirjanpitoon liittyvistä toimenpiteistä.

Kirjanpitoon liittyvistä rikoksista säädetään rikoslain 30. luvussa. Niitä on yhteensä kolme eriasteista säännöstä. Vakavin on RL 30:9 a §:n mukainen törkeä kirjanpitorikos, sitä seuraa kirjanpitorikoksen perustunnusmerkistö ja lievin on RL 30:10 §:n tarkoittama tuottamuksellinen kirjanpitorikos. Tässä pyritään valottamaan kaikkien näiden tunnusmerkistöjen sisältöä ja soveltamiskriteereitä...

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.
Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute