20. marraskuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Kirjanpitorikoksen rangaistavuus ja menettelyn moitittavuus

Julkaistu 18.10.2017


  • Jussi Tapani, professori, Turun yliopisto

Korkeimman oikeuden tuoreessa ratkaisukäytännössä on arvioitu kirjanpitorikoksen avunantovastuun alaa ja menettelyn moitittavuutta.

Talousrikossäännökset ovat tunnusmerkistöopillisesti monimutkaisia, ja rikosoikeudenkäynnin asianosaiset ovat usein täysin eri mieltä tapahtumainkulun näytöllisestä tulkinnasta. Korkein oikeus (KKO) on kuitenkin antanut runsaasti ennakkopäätöksiä myös talousrikossäännösten tulkinnasta. Kirjanpitorikoksista löytyy kaksi tuoretta ratkaisua eli KKO 2016:2 (avunannon rangaistavuus) ja KKO 2017:41 (rangaistuksen mittaaminen)...

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute