23. lokakuuta 2017

Seura meitä Facebookilla Seura meitä Twitterilla Tilaa syöte

Share/Save

Kirjanpitolautakunnan ohjeet – väistyviä ja yhä noudatettavia periaatteita

Julkaistu 19.10.2016


  • Jarmo Leppiniemi, professori

Kun kirjanpitolakiin tuli runsaasti muutoksia tämän vuoden alussa, kirjanpitolautakunnan aiemmin antamien ohjeiden hyväksikäytettävyys on tullut kyseenalaiseksi: voiko niihin enää luottaa?

Kirjanpitolakiin tulleiden muutosten lisäksi lakiin on tullut monia viittauksia IAS-asetukseen. IAS-periaatteella on syrjäytetty jopa lainsäädännössämme vakiintuneita käsitteitä ja periaatteita. Merkittävä uuden ajattelutavan sovellus on pääomalaina, jonka sisältö on vakiintunut osakeyhtiölakimme mukaiseksi (OYL 12 luku). Kirjanpitolaissa pääomalaina määritellään omaksi pääomaksi vain, jos se täyttää IAS-asetuksessa määrätyt ehdot. Osakeyhtiölain ehtoihin ei viitata edes kirjanpitolautakunnan pääomalainan esittämisestä annetussa uudessa lausunnossa (KILA 2016/1950)...

Kirjaudu sisään


Haluatko lukea lisää? Kirjaudu sisään Tilisanomat-lehden tunnuksillasi tai tilaa Tilisanomat tästä . Tilaamalla saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Tilisanomat-lehden sekä tunnukset, joilla pääset lukemaan Tilisanomat sekä Tilitoimistossa -verkkolehtiä. Lehtien arkistot ovat myös käytettävissäsi. Jos yrityksesi on Taloushallintoliiton jäsen, on yritykselläsi automaattisesti yksi jäsenyyteen kuuluva Tilisanomat-tilaus, Tilitoimistossa-lehden tilaus sekä tilaukseen kuuluva verkkolehtitunnus. Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään verkkolehteen alla.

Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa verkkolehteen
1. Kirjoita tilaajanumerosi, jonka löydät lehden takakannen osoitekentästä
2. Anna salasanana postinumerosi ja vaihda se omavalintaiseksi kirjautumisesi jälkeen
3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi


=Tilaajanumero
=Postinumero ensimmäisen kerran kirjautuessasi
Unohditko salasanasi? Pyydä uusi salasana.

Kirjaudu sisään
LukijapalvelutMediakorttiYhteystiedotPalaute